stiri Braila – debraila.ro

Liderul elevilor din Romania, braileanul Rares Voicu, CRITICA inchiderea scolilor: „Nu sacrificati educatia! Solutii exista: testarea tuturor elevilor”

Presedintele Consiliului National al Elevilor, braileanul Rares Voicu, a criticat, pe o retea de socializare, masura inchiderii tuturor scolilor, anuntata de presedintele Klaus Iohannis. Liderul elevilor sustine ca toti elevii ar trebui testati. 

„Inchiderea tuturor scolilor reprezinta o masura absurda si complet nefondata. Nu aruncati ultima lopata de pamant peste educatia din Romania! Solutii exista: testarea tuturor elevilor, in baza unui program de tipul „Testare in curtea scolii”, pentru a putea garanta participarea in siguranta la cursuri a tuturor elevilor, in comunitatile unde rata transmiterii virusului permite acest lucru. Nu sacrificati educatia! Ne va costa mai mult decat orice criza financiara”, a precizat Voicu.

Totodata, Consiliul National al Elevilor a anuntat faptul ca „dezaproba profund propunerea, intrucat multe unitati de invatamant din Romania se afla in comunitati in care rata de transmitere a virusului SARS-CoV-2 este cu mult sub incidenta de 3 la mia de locuitori”.

Rares Voicu este elev al Liceului Teoretic „Nicolae Iorga”, in clasa a XII-a, fiind ales presedinte al Consiliului National al Elevilor in urma cu mai putin de trei luni. Anterior, adolescentul a fost liderul elevilor din judetul Braila si vicepresedinte al Consiliului National al Elevilor.

Comentarii