stiri Braila – debraila.ro

Liceeni braileni isi iau adio de la gratuitatea pe mijloacele de transport in comun | Primarul Dragomir: „Prefectura nu este de acord. Voi propune o noua hotarare de CLM, cu o reducere de 50% pe tot parcursul anului calendaristic”

Primarul Marian Dragomir a anuntat, prin intermediul unei postari pe o retea de socializare, ca au aparut „probleme cu implementarea hotararii de consiliu privind atribuirea abonamentelor gratuite pentru elevii de liceu”. Mai exact, Prefectura nu a dat aviz de legalitate pentru proiectul legat de acordarea de abonamente gratuite pentru liceeni, votat in unanimitate de consilierii municipali.

„Urmare demersurilor efectuate, in documentatia primita de la Prefectura Braila se mentioneaza faptul ca in conformitate cu prevederile art. 84 alin 1 si 2 din Legea 92/2007: „elevii din invatamantul obligatoriu, profesional si liceal acreditat/autorizat beneficiaza de tarif redus cu 50% pentru transportul local in comun ……. pe tot parcursul anului calendaristic”. In opinia Prefecturii Braila „acest act normativ permite acordarea unui tarif redus cu 50%” iar acordarea unei gratuitati (100%) in conditile votate de consiliul local ar reprezenta o facilitate suplimentara. (…) Nu doresc sa fac mai multe comentarii deoarece intentia noastra de acordare a unor facilitati nu trebuie sa intre in speculatii, ci doar sa se materializeze”, a spus Dragomir.

Edilul a mai precizat ca daca va contesta decizia Prefecturii, „hotararea privind gratuitatea va fi suspendata pana la data finalizarii procesului, care poate dura foarte mult”, motiv pentru care a decis sa propuna un nou proiect de hotarare, prin care sa fie acordata tuturor elevilor (n.r. scoala gimnaziala, liceu, scoala profesionala) o reducere de 50% pe tot parcursului anului scolar.

„Din punct de vedere financiar 50% pe durata anului calendaristic reprezinta mai mult decat 100% pe perioada anului scolar”, a aratat Marian Dragomir.

Comentarii