stiri Braila – debraila.ro

Liberalii acuza ca Spitalul Judetean este nepregatit pentru lupta cu coronavirusul | „Nu detine suficiente masti, dezinfectant, manusi si lenjerie de pat de unica folosinta”

Prin vocea lui Alexandru Danaila, consilier judetean si liderul liberalilor braileni, PNL acuza faptul ca Spitalul Judetean de Urgenta este „total nepregatit sa faca fata actualei crize din sistemul de sanatate, punand personalul medical si pacientii in pericol”.

Totodata, Danaila a lansat si un atac dur la adresa lui Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean: Nu e de mirare ca in acest amestec de incompetenta si neglijenta criminala, specifica manierei in care „performeaza” PSD, managerul spitalului, doamna Delia Rasnoveanu, a gasit un moment perfect pentru a pleca in concediu, cu aprobarea conducereii CJ. Avertizez conducerea institutiei si pe presedintele Consilului Judetean sa ia in serios situatia actuala. Fiindca nu mai e vorba de jocuri politice si de sforarii pesediste, ci despre vietile noastre, ale tuturor.”

Sursa citata mai afirma faptul ca, „la acest moment, Spitalul Judetean nu detine suficiente masti, dezinfectant, manusi si lenjerie de pat de unica folosinta”.

„Din informatiile noastre, abia astazi (n.r. miercuri), la semnalele de alarma pe care le-au tras reprezentantii personalului medical, s-au facut cereri de achizitie pentru materiale. Sectia de Asistenta si Terapie Intensiva este nepregatita, nu exista rezerve speciale, izolate, pentru bolnavii de coronavirus, iar angajatii spitalului nu au fost instruiti. Nu exista circuite speciale, nu au fost facute simulari si nu s-a facut o prioritizare a urgentelor. Cel mai grav este faptul ca nu exista echipament de protectie suficient pentru angajatii spitalului, acestia riscand sa se imbolnaveasca la primul contact cu bolnavii. Astazi (n.r. miercuri), la Sectia de Boli Infectioase au fost duse primele doua cazuri de persoane suspecte de coronavirus. Dintre ele, una a fost adusa cu izoleta, conform procedurilor, de personalul de la Salvare, insa cea de a doua a fost purtata prin Spitalul Judetean, intr-o dovada totala a lipsei de profesionalism si de instruire. Cu doar 5 costume de unica folosinta din stocul de Ebola si alte 20 primite astazi de la Salvare, Spitalul Judetean nu poate face fata unui aflux important de bolnavi. Cum ati putut intarzia pana astazi achizitia de materiale, cand o lume intreaga vorbeste numai despre aceasta boala? Sectia ATI are mai putin de 30 de paturi cu ventilatoare, dar majoritatea sunt ocupate de alte cazuri, iar conducerea spitalului nu a organizat suplimentarea acestora si achizitia de noi ventilatoare, nu a facut o separare a rezervelor destinate potentialelor cazuri de coronavirus de celelalte, riscand sa raspandeasca boala catre ceilalti pacienti si catre personalul medical”, a conchis presedintele Organizatiei Judetene PNL.

Comentarii