stiri Braila – debraila.ro

Lectorul universitar Gheorghe Cantemir de la „Inginerie”, rupt de beat la volan | Urmarit de politisti dupa ce a lovit patru masini

Cadru didactic la Facultatea de Inginerie de mai bine de 15 ani, lectorul doctorand chimist Gheorghe Cantemir s-a ales cu dosar penal dupa ce, in seara de luni, aflat la volanul unui autoturism Toyota Yaris, a lovit patru masini si s-a facut nevazut. Profesorul universitar era aproape de coma alcoolica.

Barbatul de 58 de ani a plecat de la un prieten, unde a consumat alcool, s-a suit in masina, insa nu a mai putut controla volanul, tamponand patru autoturisme, unul din parcarea blocului unde locuieste amicul sau si trei de pe o strada de langa parcare.

Cantemir nu a oprit, ci, din contra, a apasat pedala de acceleratie, fara sa ii pese de faptul ca putea provoca o tragedie. In cele din urma, in apropiere de Cimitirul „Sf. Constantin”, cadrul didactic a fost oprit de un echipaj de politie, dupa o urmarire de cateva minute.

Gheorghe Cantemir a fost pusa sa sufle in fiola, rezultatul fiind de 1,29 mg/l alcool pur in aerul expirat. Totusi, desi de abia se mai tinea pe picioare, iar rezultatul testarii era evident, profesorul de la „Inginerie” a negat faptul ca a consumat alcool.

 

Comentarii