stiri Braila – debraila.ro

Lacu-Dulce, CEL MAI NEAVANTAJOS cartier din Romania | BRAILA, locul 3 in topul CELOR MAI NEAVANTAJOASE orase

Braila este considerat al treilea cel mai neavantajos oras din Romania, dupa Alexandria si Focsani, conform unui amplu studiu de locuire realizat de platforma de imobiliare Storia.ro, pe baza a zece criterii.

Totodata, cartierul brailean Lacu-Dulce ocupa prima pozitie in topul celor mai neavantajoase cartiere din tara noastra, urmat de „Bereasca” din Ploiesti si „Brancoveanu” din Alexandria.

Studiul, cu un esantion de aproximativ 260.000 de respondenti, analizeaza perceptia cetatenilor asupra oraselor si cartierelor in care locuiesc, avand in vedere zece criterii: siguranta, costul general al vietii, facilitatile medicale si educationale, calitatea aerului, curatenie, recreere, accesul la magazine si restaurante, servicii de transport si nivelul de liniste.

Cel mai avantajos oras din Romania este Brasov, urmat de Oradea si Cluj-Napoca, clasamentul fiind completat de Sibiu, Pitești, Ramnicu Valcea, Miercurea Ciuc, Slobozia, Timisoara si Targu Mures.

La polul opus, cele mai neavantajoase orase din tara sunt Alexandria, Focsani, Braila, Calarasi, Satu Mare, Bacau, Giurgiu, Zalau, Galati si Buzau.

La nivel national, cele mai avantajoase cartiere sunt „Racadau” din Brasov, „Cornisa” din Targu Mures si „Grigorescu” din Cluj-Napoca. In top 10 s-au mai numarat „Gheorgheni” din Cluj-Napoca, „Sub Arini” din Sibiu, „Nicolae Grigorescu” din Bucuresti, „Valea Aurie” din Sibiu, „Titan” din Bucuresti, „Centrul Civic” din Brasov si „Vatra Luminoasa” din Bucuresti.

Pe de alta parte, cele mai dezavantajoase cartiere sunt „Lacu Dulce” din Braila, „Bereasca” din Ploiesti, „Brancoveanu” din Alexandria, „Bariera Valcii” din Craiova, „Transilvaniei” din Buzau, „Artego” din Targu Jiu, „Trei Insule” din Arad, „Priseaca” din Targoviste, „Industriala” din Vaslui si „Dallas” din Giurgiu.

Comentarii