stiri Braila – debraila.ro

Lacrimi si durere la Movila Miresii / Parintele Hornea a fost inmormantat in curtea bisericii

Preotul Valentin Stelian Hornea, care si-a pierdut viata intr-un accident rutier, a fost inmormantat, miercuri, in curtea bisericii din Movila Miresii, unde a slujit timp de sase ani.

Alaturi de sotia indoliata si de cei doi copii a fost toata suflarea comunei.

Slujba, oficiata de Inalt Prea Sfintitul Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, alaturi de 50 de preoti din mai toate localitatile judetului, a cuprins si un ritual special, mentionat de cartile bisericesti doar in cazul inmormantarii preotilor sau monahilor. Mai multi preoti au purtat pe umeri sicriul cu trupul neinsufletit si au inconjurat biserica, facand trei opriri. 

Toti localnicii, tineri sau batrani, l-au plans pe parintele Hornea, despre care spun ca era un om gospodar si linistit. Sfarsitul sau tragic a cutremurat micuta comunitate.

„A fost un om chiar ca „painea lui Dumnezeu”. Vorbea frumos, nu te repezea, stia sa iti spuna o vorba buna cand erai suparat. Pacat ca s-a dus asa tanar, din cauza unor nenorocite de gropi. Il vedeam mereu muncind atunci cand era cald si se mai oprea ca sa vorbeasca cu noi. Era vesel si un o tare bun”, a povestit o localnica trecuta de 60 de ani.

Preotul Stelian Hornea, in varsta de 38 de ani, a murit in urma unui accident rutier, duminica seara, produs pe drumul care leaga localitatile Movila Miresii si Tepes Voda.

Se pare ca slujitorul Domnului, aflat la volanul unui Logan. a vrut sa depaseasca un alt autoturism, insa, evitand o groapa de pe carosabil, a pierdut controlul volanului si s-a rasturnat, trupul fiindu-i aruncat pe camp.

Comentarii