stiri Braila – debraila.ro

La ceas de seara, prefectul anunta: Braila a intrat in SCENARIUL ROSU. Se inchid si restaurantele din mall | Ciocan n-a scos o vorba despre pandemie de la numirea in functie

Prefectul Nicusor Ciocan (foto) a anuntat, sambata seara, in jurul orei 22:30, faptul ca municipiul Braila a intrat in scenariul rosu. Informatia a circulat pe canale neoficiale inca de la orele pranzului, insa Institutia Prefectului nu a comunicat nimic legat de faptul ca rata de incidenta este de 3,05 la 1.000 de locuitori.

Mai mult decat atat, inca de la numirea in functie – pe 3 martie, Ciocan nu a facut declaratii referitoare la pandemie, desi este presedintele Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, iar rata de incidenta a crescut fulminant in ultima saptamana, scenariul rosu fiind previzibil.

„O veste trista pentru braileni… (…) A fost intocmit proiectul de Hotarare a Comitetului Judetean de Situatii de Urgenta Braila din data de 20.03.2021, acesta urmeaza procedura legala de vot din partea membrilor comisiei, urmand ca maine sa fie emis si ordinul. In aceeasi situatie este si localitatea Varsatura, si aceasta intrand in scenariul rosu…”, a precizat prefectul pe o retea de socializare.

In scenariul rosu, salile de spectacole, teatrele, cinematografele, salile de jocuri de noroc, restaurantele si cafenelele se inchid la interior.

Intrucat mall-ul de la marginea municipiului se afla pe raza localitatii Varsatura, masura inchiderii restaurantelor se aplica si in centrul comercial.

Comentarii