stiri Braila – debraila.ro

La Căsuța fermecată, a bătut toamna la poartă…

Primul modul din acest an școlar s-a încheiat la Grădinița cu program prelungit nr. 39 din Brăila, prin desfășurarea primei ediții a „Târgului de Toamnă”.

Evenimentul a avut ca scop consolidarea cunoștințelor preșcolarilor despre îmbelșugatul anotimp, crearea atmosferei tradiționale de târg prin intermediul produselor, a recoltelor și a vestimentației, a muzicii și a jocurilor, petrecerea timpului liber în cadrul comunității lărgite a grădiniței și valorificarea parteneriatului grădiniță – familie.

Echipa de educatoare, alături de conducerea unității, au organizat pentru preșcolari și părinții acestora mici prăvălii, cu o gamă largă de produse tradiționale, jocuri distractive și un atelier de pictură, dezvoltând astfel spiritul antreprenorial, competitiv și creativitatea copiilor.

Prin intermediul parteneriatului grădiniță-comunitate, acestui eveniment s-a alăturat și Ferma de la Coadă, al cărei reprezentant, domnul Marius Coadă, a reușit să aducă zâmbete și chicote de fericire din partea copiilor, dar și a părinților, oferindu-le prilejul de a vedea o fărâmă din viața de la fermă.

Întregul eveniment s-a derulat după sloganul „Ne-am născut pentru a reuși împreună!”, grădinița, alături de partenerii din proiect, reușind să ofere un cadru prietenos, dedicat tradițiilor, obiceiurilor gospodărești și meșteșugurilor.

Sub impulsul muzicii, mângâiați de razele plăcute ale soarelui, în curtea grădiniței s-au încins adevărate hore tradiționale.

Comentarii