stiri Braila – debraila.ro

La Braila | Politistii i-au luat la intrebari pe mai multi administratori si presedinti de asociatii de proprietari | Au fost verificate peste 70 de locuinte

Politistii braileni au actionat, in cursul zilei de marti, 21 martie, pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale, in special a celor comise cu violenta, precum si pentru mentinerea climatului de liniste si siguranta publica.

Astfel, oamenii legii au au luat la pas mai multe piete, cafe-baruri si discoteci din tot judetul, in scopul prevenirii faptelor care aduc atingere convietuirii sociale.

Totodata, s-a actionat si pe linia cunoasterii populatiei si a modului in care aceasta respecta normele la regimul domicilierii. Cu aceasta ocazie, au fost contactati 11 administratori si presedinti ai asociatiilor de proprietari, fiind verificate 72 de locuinte.

Politistii de proximitate au purtat discutii cu reprezentantii asociatiilor de proprietari legate de responsabilitatea intocmirii si actualizarii cartilor de imobil. Administratorilor si presedintilor le-au fost prelucrate si prevederile Legii nr.677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Politistii au mai verificat 12 societati comerciale, au legitimat 117 persoane, au oprit in trafic 90 de autovehicule, au aplicat 93 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 32.500 de lei, si au ridicat in vederea suspendarii 3 permise de conducere.

Dintre amenzile aplicate, 56 au fost pentru incalcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 26 conform Legii 61/1991 privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, 8 la Legea 97/2005 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani, iar 3 la alte acte normative.

Comentarii