stiri Braila – debraila.ro

La Braila, incepand cu 1 mai, pretul pentru metrul cub de apa potabila se scumpeste cu 12% | Majorarea, din cauza unui contract semnat de fostul primar Simionescu in 2011

Metrul cub de apa potabila se va scumpi de la 1 mai cu 12%. Majorarea pretului este o conditie impusa de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare prin contractul de asistenta pentru proiectul „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa canalizare in judetul Braila”, incheiat la sfarsitul lui 2011 intre Primarie, Consiliul Judetean, CUP „Dunarea” si institutia bancara internationala.

Brailenii vor scoate mai multi bani din buzunare din cauza conditiei stipulate in contract, acceptata prin vot de consilierii municipali si judeteni din mandatul 2008-2012. Daca nu se mareste pretul, banii imprumutati trebuie restituiti, iar investitia in canalizare se blocheaza, a precizat primarul Marian Dragomir.

Edilul a mai mentionat ca a discutat recent cu reprezentantii Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, care au oferit o noua linie de credit, pe care a refuzat-o.

„Le-am spus clar ca Primaria Municipiului Braila momentan nu intentioneaza sa se imprumute, dar daca vreodata se va imprumuta, conditiile vor viza doar plata ratelor si a dobanzii si in niciun caz nimeni nu poate impune sa creasca preturile pentru a le plati rata. Modul de gestionare ne priveste doar pe noi, pe ei ii intereseaza sa isi incaseze rata, nicidecum sa ne impuna prin contract sa crestem pretul la vreunul din serviciile pe care le oferim populatiei. Le-am spsu clar ca nu sunt de acord cu astfel de imprumuturi. Accept penalitati, dar politica fiscala ne-o facem noi. Contractul a fost semnat de primarul Aurel Simionescu, cu votul a tot Consiliul Local Municipal”, a spus Dragomir.

In contract sunt prevazute cresteri periodice ale pretului apei potabile, a mai mentionat edilul, insa in 2017 singura crestere operata va fi cea de 12%.

Comentarii