stiri Braila – debraila.ro

L. Orban, la Braila: „Astazi a fost finalizata procedura si a fost declarat castigatorul licitatiei pentru realizarea Drumului Expres Braila-Galati”

Premierul Ludovic Orban, aflat intr-o vizita electorala in judetul Braila, a anuntat ca astazi a fost declarat castigatorul licitatiei pentru realizarea drumului expres Braila – Galati si daca nu sunt contestatii, firma respectiva va incepe in scurt timp proiectarea.

Insotit de candidatul Aliantei PNL – Braila Noua la presedintia CJ, Catalin Boboc si de candidatul la Primaria municipiului, Lucian Caprariu, Orban a vizitat santierul podului peste Dunare si de asemenea, bazinul de inot olimpic, care este in curs de finalizare.

In conferinta de presa care a urmat, premierul a vorbit despre stadiul lucrarilor la podul peste Dunare, dupa care a anuntat: „Astazi s-a intamplat un lucru pozitiv, a fost finalizata procedura de licitatie si a fost declarat castigatorul licitatiei pentru realizarea drumului expres Braila – Galati. Castigatorul licitatiei este compania cu care s-a semnat si contractul de constructie a Centurii Galatiului, este un constructor serios, a fost selectat pentru ca a avut cea mai buna oferta tehnica si cel mai bun pret. Odata cu semnarea contractului asteptam cele 10 zile, termenul de depunere a contestatiilor; nadajduim ca nu vor fi depuse contestatii, pentru ca selectia este foarte clara – cea mai buna oferta tehnica si cel mai mic pret. Dupa expirarea acestui termen se va semna contractul si va incepe proiectarea, care dureaza 12 luni, iar executia este prevazuta sa dureze 24 de luni. Sunt convins, cunoscand constructorul, ca si faza de proiectare va dura mai putin, si faza de executie efectiva”.

Comentarii