stiri Braila – debraila.ro

Judecatorii din instantele brailene, STRANGERE DE FONDURI pentru Spitalul Judetean: „In acest moment este nevoie de solidaritate si responsabilitate”

Judecatorii, personalul auxiliar de specialitate si functionarii publici din instantele brailene au demarat o strangere de fonduri pentru a venit in sprijinul cadrelor medicale de la Spitalul Judetean de Urgenta. O prima transa de bani, aproximativ 10.000 de lei, a fost stransa, iar materiale de care are are nevoie spitalul au fost comandate. 

„In actualul context, cea mai grea misiune revine personalului medical, angrenat in lupta cu virusul COVID-19. Sistemul medical romanesc, confruntat cu greutatile pe care deja le cunoastem, va fi pus la grea incercare in perioada urmatoare. Este nevoie de toata sustinerea posibila pentru spitalele din prima linie si pentru cadrele medicale, care vor ingriji persoanele dragi noua. Consideram ca in acest moment este nevoie de solidaritate si responsabilitate. Responsabilitate la nivel individual, prin respectarea indicatiilor oferite de autoritati, si solidaritate pentru a proteja viata celor mai vulnerabili dintre noi. Avand in vedere situatia complicata pe care Spitalul Judetean de Urgenta si cadrele medicale o traverseaza, la nivelul instantelor a fost agreata o initiativa de strangere de fonduri, in vederea procurarii unor produse imperios necesare care, ulterior vor fi donate spitalului. Pana in prezent, prin contributia personalului instantelor brailene a fost stransa o prima transa de bani iar actiunea este in plina desfasurare. O parte dintre materiale au fost deja comandate si speram ca in cel mai scurt timp sa poata fi livrate desi, dupa cum cu totii stim, furnizorii intampina dificultati majore in ceea ce priveste aprovizionarile si livrarile”, se precizeaza intr-un comunicat de presa remis de Tribunal.

Trebuie adaugat faptul ca la strangerea de fonduri au participat si judecatori pensionari.

„Valorile pentru care am luptat de-a lungul timpului ne obliga sa fim alaturi unii de ceilalti, sa ne pese de semenii nostri. Stim cu totii ce reprezinta dreptul la viata dar, fara fapte care sa dovedeasca daca si cat anume ne pasa, ramanem blocati in paginile unor tratate de drept, iar acest lucru nu poate proteja personalul medical in lupta cu raspandirea virusului si nici sa-i ingrijeasca pe cei care sunt sau vor fi infectati cu COVID-19”, mai arata sursa citata.

Comentarii