stiri Braila – debraila.ro

Judecatoria l-a eliberat, Tribunalul l-a arestat: tanarul fara permis se intoarce „la racoare”! | Chitoiu a refuzat recoltarea de sange

Tribunalul Braila a desfiintat incheierea prin care Judecatoria Braila l-a plasat sub control judiciar pe tanarul care a condus fara permis, a fugit de politisti si a refuzat recoltarea de sange.

Dupa ce si-a petrecut 24 de ore in spatele gratiilor, Robert Daniel Chitoiu, in varsta de 23 de ani, a fost prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva, care insa a fost respinsa. Procurorul a contestat hotararea, iar Tribunalul l-a trimis in arest preventiv pe teribilist.

„Inlatura dispozitia instantei de fond de respingere a propunerii de arestare preventiva si de luare a masurii preventive a controlului judiciar in privinta inculpatului Chitoiu Robert Daniel. Admite propunerea Parchetului de pe langa Judecatoria Braila de arestare preventiva (…) Dispune arestarea preventiva a inculpatului cercetat sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis de conducere si refuzul de prelevare de mostre biologice pe o durată de 30 zile, incepand cu data prinderii si incarcerarii. Dispune emiterea de indata a mandatului de arestare preventiva pe numele inculpatului”, se arata in solutia pronuntat de Tribunal pe 5 august.

Ce s-a intamplat?

Pe 1 august, in jurul orei 20.30, oamenii legii au tras pe dreapta un autoturism, insa barbatul aflat la volan, respectiv tanarul arestat preventiv, si-a continuat deplasarea pe Calea Galati. Politistii au pornit in urmarirea masinii, reusind sa o opreasca pe strada Carpati.

In timp ce politistii se apropiau, individul a trecut pe bancheta din spate, incercand astfel sa schimbe locul cu o pasagera de 24 de ani.

Totodata, fiind condus la spital, tanarul de 23 de ani a refuzat sa i se recolteze probe de sange in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

„Cu ocazia verificarilor efectuate in bazele de date, s-a constatat ca braileanul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. In cauza a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si respectiv refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, a precizat Politia.

Dupa incident, politistii, sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe langa Judecatoria Braila, au luat fata de Robert Daniel Chitoiu masura retinerii pentru o perioada de 24 de ore. Totusi, pe 2 august, instanta, respectiv Judecatoria Braila, a respins propunerea de arestare preventiva si a dispus luarea masurii preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Comentarii