stiri Braila – debraila.ro

Judecătoria Făurei l-a pus în LIBERTATE pe recidivistul care a băgat în spital o fată de 19 ani după ce s-a urcat la volan cu PERMISUL SUSPENDAT | În 2021, individul a fost condamnat pentru complicitate la tâlhărie calificată

După 24 de ore petrecute în spatele gratiilor, Judecătoria Făurei l-a pus în libertate pe Ovidiu Dumitru Vlăducă, un tânăr de 23 de ani, cercetat pentru conducere fără permis și vătămare corporală din culpă. Acesta a provocat un accident rutier în urma căruia o fată de 19 ani a fost rănită grav.

Individul, originar din localitatea Târlele-Filiu, a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, însă instanța a respins-o și a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, obligându-l, printre altele, „să nu conducă nicio categorie de autovehicule”.

Imediat după producerea accidentului, Vlăducă a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv în cazul a trei substanțe interzise. Totuși, rezultatul nu este proba în dosarul penal, fiind așteptat verdictul Medicinei Legale.

Potrivit unor surse judiciare, la sfârșitul anului 2020, Ovidiu Dumitru Vlăducă a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru tâlhărie calificată.

CONTEXT

Un grav accident rutier a avut loc, luni, în jurul orei 15:50, în zona Ianca, mai exact pe drumul comunal 36, între localitățile Târlele-Filiu și Perișoru. Două mașini au ajuns pe câmp, fără să se lovească, șoferii evitând impactul.

Unul dintre conducătorii auto a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul indicând prezența substanțelor psihoactive. Mai mult decât atât, polițiștii au constatat că are permisul suspendat. O pasageră din mașina acestuia a fost rănită grav.

Potrivit Poliției, un tânăr din Târlele-Filiu, în vârstă de 23 de ani, aflat la volan, ar fi pătruns pe sensul opus de mers, unde circula o altă mașină, condusă de un tânăr de 20 de ani, tot din Târlele-Filiu.

Fiecare dintre șoferi a evitat coliziunea, părăsind partea carosabilă, iar autoturismul condus de tânărul de 23 de ani s-a răsturnat. 

Șoferul care intrase pe contrasens și o pasageră, o tânără de 19 ani, din localitatea Surdila-Găiseanca, au ajuns la spital. Fata a suferit răni grave, aflându-se la Terapie Intensivă.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind zero.

Totuși, în urma testării cu DrugTest-ul, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive în cazul șoferului de 23 de ani, mai exact trei substanțe. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

În același timp, polițiștii au stabilit că tânărul de 23 de ani are exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

Oamenii legii au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Comentarii