stiri Braila – debraila.ro

Judecatoria Braila l-a eliberat conditionat pe Maricel Pacuraru, patronul Realitatea TV, dupa mai bine de doi ani de stat in spatele gratiilor

Maricel Pacuraru, patronul postului Realitatea TV, a fost pus in libertate joi, 26 ianuarie, dupa ce, la inceputul saptamanii trecute, Judecatoria Braila a decis eliberarea sa conditionata.

„Admite cererea de liberare conditionata formulata de petentul condamnat Pacuraru Maricel”, se arata pe portalul instantelor de judecata.

Pacuraru a fost condamnat in 2014, de Curtea de Apel Bucuresti, la patru ani de inchisoare, din care a ispasit peste jumatate din pedeapsa, adica 815 zile.

Pe 3 noiembrie 2014, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv pe Maricel Pacuraru si pe fostul director al Postei Romane Mihai Toader la cate patru ani de inchisoare cu executare, in dosarul privind politele de asigurare pentru angajati, in care prejudiciul este de peste patru milioane de euro.

Pe latura civila, instanta i-a obligat pe cei doi, alaturi de alti sase inculpati din dosar, sa restituie Postei Romane suma de 14,3 milioane de lei, la care va fi adaugata dobanda calculata pana la plata efectiva a datoriei.

In 13 octombrie 2009, cei opt au fost trimisi in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in legatura cu semnarea a sase politie de asigurare, prin care Compania Nationala Posta Romana a fost pagubita cu peste patru milioane de euro.

Comentarii