stiri Braila – debraila.ro

Judecatoarea cu argumente pro-violator: 6 luni, suspendare din functie! | Coarna l-a eliberat din arest pe violatorul unei copile: „Faptele nu sunt de o asa gravitate (…) Nu au existat iesiri in strada”

Judecatoarea Cristina Coarna de la Judecatoria Braila a fost suspendata din functie pentru 6 luni. Hotararea a fost luata de Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate de voturi. Au existat si doua opinii separate: un judecator ar fi vrut excluderea din magistratura, iar un altul ar fi optat pentru avertisment.

La sfarsitul anului trecut, Coarna a inlocuit masura arestarii preventive cu cea a controlului judiciar in cazul unui barbat acuzat ca a violat, in repetate randuri, o fetita de 13 ani. DEBRAILA.ro a prezentat si un alt caz: in noiembrie 2019, acelasi magistrat a scos ilegal din spatele gratiilor un talhar recidivist.

In cazul violului, judecatoarea si-a motivat halucinant hotararea care, in cele din urma, a fost desfiintata de Tribunalul Braila: „Faptele inculpatului nu sunt de o asa gravitate incat sa fi generat o rumoare sociala de amploare, o reactie a societatii din care sa rezulte ca oamenii considera faptele sale ca punandu-le in pericol viata, existenta in vreun fel, neexistand iesiri in strada sau proteste in presa.”

Ce a decis Sectia pentru judecatori?

In sedinta din 24 mai, Sectia pentru judecatori a CSM a admis in parte actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva judecatoarei Cristina Coarna, aplicand sanctiunea disciplinara a suspendarii din functie pe o perioada de 6 luni.

Magistratul a savarsit, in opinia forului mentionat, urmatoarele abateri disciplinare:

Hotararea Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii nu este insa definitiva, putand fi atacata cu recurs la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Exclusiv | CUM a desfiintat Tribunalul Braila argumentele dubioase pro-violator? | LECTIE pentru judecatoarea Coarna: „Nu este necesara o manifestare stradala de protest (…) Acuzatia adusa este una extrem de grava (…) Ecou negativ in cadrul societatii pe fondul sentimentului de teama ca persoane care comit astfel de fapte ar putea scapa nepedepsite”

 

Violul unei copile nu e „de o așa gravitate”. O pensie babană pentru doamna judecător, vă rog! Plătim noi…

Exclusiv | CAZ ULUITOR, la Braila: Cum un judecator l-a scos ILEGAL pe un talhar recidivist din arest?

Comentarii