stiri Braila – debraila.ro

Jandarmeria Braila: „Nu au fost aplicate amenzi la protestul din 28 martie”

Inspectoratul Judetean de Jandarmi a anuntat, luni, prin intermediul unui comunicat de presa, faptul ca niciuna dintre persoanele care au participat, in seara de duminica, la protestul anti-restrictii nu a fost amendata.

De cealalta parte, Jandarmeria Romana a transmis faptul ca, la nivel national, au fost aplicate organizatorilor si participantilor 219 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 99.000 de lei, in principal, pentru nedeclararea manifestatiilor, desfasurarea acestora in intervalul de timp in care normele legale prevad restrictionarea circulatiei si permit deplasarea in afara locuintei pentru motive strict reglementate, precum si pentru nerespectarea masurilor de protectie sanitara.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Judetean, jandarmii au adus la cunostinta participantilor prevederile legale in vigoare, precum si consecintele legale ale nerespectarii acestora.

„Facem precizarea ca, pe timpul starii de alerta, numarul maxim permis pentru participarea la adunari publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor masurilor de siguranta sanitara. Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila au adus la cunostinta participantilor prevederile legale in vigoare, precum si consecintele legale ale nerespectarii acestora. Facem precizarea ca, pe timpul starii de alerta, numarul maxim permis pentru participarea la adunari publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor masurilor de siguranta sanitara”, mai arata sursa citata.

Comentarii