stiri Braila – debraila.ro

ISTERIE | Hypermarketurile si benzinariile din Braila, luate cu asalt! | Prefectul Boboc si primarul Dragomir: „Este EXCLUSA rationalizarea alimentelor sau inchiderea benzinariilor in timpul starii de urgenta!” | „Zvonurile despre inchiderea orasului sunt false!”

Starea de urgenta inseamna ca se impune luarea unor masuri exceptionale care se instituie la aparitia unor pericole grave ori pentru prevenirea, limitarea sau inlaturarea urmarilor unor dezastre.

In urma anuntului presedintelui Klaus Iohannis, brailenii au golit, din nou, inca de la primele ore ale zilei de duminica, hypermarketurile din oras. Cozi uriase nu au fost doar pentru alimente si produse de igiena, ci si pentru alimentarea autoturismelor, in unele benzinarii.

De cealalta parte, prefectul Catalin Boboc a anuntat, pe o retea de socializare, faptul ca „este exclusa rationalizarea alimentelor sau inchiderea benzinariilor in timpul starii de urgenta”, indemnandu-i pe braileni sa se informeze „doar din surse oficiale”.

Putini oameni au venit la cumparaturi „inarmati” cu masti de protectie si manusi, facand exact ce autoritatile nu recomanda, respectiv evitarea aglomeratiei. Mai mult decat atat, cei care au golit rafturile nu au pastrat nici distanta de 1 metru fata de ceilalti clienti.  

„Trebuie sa fim responsabili, iar starnirea isteriei nu este un comportament responsabil! Trebuie sa evitam aglomeratia!”, a mai adaugat Boboc.

Foarte multi braileni discuta in continuare, atat pe retelele de socializare, cat si in „offline”, despre faptul ca municipiul ar urma sa se inchida incepand de luni, cand se va decreta stare de urgenta.

„Zvonurile despre inchiderea orasului, cum am mai spus, sunt false si conduc, in mod nejustificat, la o crestere a starii de panica. Ii rog pe toti brailenii sa se informeze doar din surse oficiale. In astfel de vremuri, responsabilitatea este esentiala. Panica nu ajuta la nimic, ci, din contra, agraveaza situatia. Lupta impotrva fake-news trebuie sa fie sustinuta. Voi repeta ori de cate ori va fi nevoie: informati-va doar din surse oficiale!”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Comentarii