stiri Braila – debraila.ro

Iordache (PND): „Primarul Dragomir asculta si acum de Bunea Stancu” | Episod din trecut. Dragomir in curtea casei lui Stancu, care era in arest la domiciliu: „L-a intrebat daca vrea sa fie primar, a zis DA si a plecat candidat. I-a spus cu ce firme sa lucreze”

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) sustine ca Gheorghe Bunea Stancu il controleaza pe primarul Marian Dragomir, relatand o intalnire care ar fi avut loc inainte de alegerile locale din 2016, cel mai probabil in 2014, intre Stancu si Dragomir, in curtea casei fostului baron, aflat, la acel moment, in arest la domiciliu.

Atunci, fostul sef al judetului l-ar fi intrebat pe Dragomir, pe atunci deputat PSD, daca isi doreste sa fie candidatul social-democratilor la Primarie, primind un raspuns afirmativ.

„Eram in curtea lui Gheorghe Bunea Stancu, care facea gem. Era in arest la domiciliu. L-a chemat pe Dragomir si l-a intrebat daca vrea sa fie primar. Dragomir, care a venit cu o masina argintie, a raspuns ca „DA”. Mai era in curte un celebru epigramist PSD (n.r. probabil referire la fostul consilier judetean Nicu Cireasa, finul lui Stancu), niste oameni de afaceri de peste Siret… Atunci, Dragomir era absolut umil, ii vorbea cu „domnul presedinte” lui Stancu. Bunea Stancu mi-a spus ca face un sondaj si il scoate pe locul 1 pe Dragomir si pe locul 5 pe Simionescu”, a precizat Iordache (foto).

Totodata, Bunea Stancu l-ar fi chestionat pe actualul edil al Brailei si cu privire la banii pe care este dispus sa ii investeasca in campania electorala, sugerandu-i, totodata si cu ce firme sa lucreze daca va ajunge primar.

„<<Ai bani?>>, l-a intrebat Stancu. Dragomir a zis ca nu prea are. <<Lasa ca mai da si golanul de unchiu’tu (n.r. omul de afaceri Ion Stefan, fost presedinte al Consiliului Judetean Braila intre 1992 si 1996), ca ala are. Vorbesc eu cu el!>>, a spus Stancu. Dragomir a plecat candidat. Bunea Stancu i-a zis trebuie sa faci aia, lucrezi cu astia, cu astia, pe ala il dai la o parte, cu ce firme sa lucreze. Stancu mi-a povestit ca l-a pus pe Marian Dragomir candidat pentru ca e orientat si l-a intrebat tot timpul ce si cum sa faca. Dragomir asculta si acum de Stancu”, a mai adaugat consilierul judetean PND.

Cand ar fi avut loc intalnirea Stancu-Dragomir, Aurel Simionescu, primarul de atunci al municipiului, era in carti pentru un nou mandat, problemele cu justitia, respectiv retinerea si arestarea preventiva intr-un dosar instrumentat de DNA Galati, aparand la inceputul anului 2016.

Comentarii