stiri Braila – debraila.ro

Iordache (PND): „Exista doua protocoale intre PSD si PND, intr-unul fiind prevazute functii explicite. Eu am cerut presedinte la HC Dunarea, nu vice. Eu nu am sustinut ca PND sa faca alianta cu PSD”

Consilierul judetean Catalin Iordache (PND), despre care presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, a spus ca i-a cerut doua functii, printre care si cea de vicepresedinte al clubului local de handbal „Dunarea”, a declarat pentru DEBRAILA, intr-un drept la replica, ca intre PSD si PND au fost incheiate doua protocoale de colaborare, nu doar unul. In primul protocol, sustine sursa citata, erau trecute „functii explicite”.

„Primul protocol prevedea functii explicite pentru partide, iar la cererea uneia dintre parti si pentru ca protocolul sa poata fi facut public au fost modificate functiile cu sintagma „sustinerea unui domeniu anume”, cum faceau PNL-istii pe vremuri cand puneau pe unul secretar de stat. Asa e si potocolul asta. Atunci cand la partid, dupa alegeri, s-au strans oamenii care au participat in campanie si consilierii municipali si judeteni, a existat o discutie in PND cu cine sa facem o alianta cu PSD sau PNL. Eu nu am sustinut nimic. L-am votat pe Chiriac pentru ca asa mi-a cerut sefa mea de partid”, a precizat consilierul judetean.

Intrebat cum comenteaza declaratiile sefului CJ, care l-a acuzat voalat ca si-a schimbat discursul public pentru ca nu ar fi primit functiile de vicepresedinte la HC Dunarea si membru al Autoritatii Teritorial de Ordine Publica, Iordache ne-a spus ca a cerut doar functia de presedinte al clubului de handbal: „Acolo e nevoie de cineva care sa fi stiut ce s-a intamplat inainte.”

Comentarii