stiri Braila – debraila.ro

Iordache (PND): „Cu 20 de lei, handbalistele pot manca doar la Bunea Stancu, la Continental” | Bordea (PSD): „Si dumneavoastra ati mancat la masa lui Stancu”

Consilierul judetean Catalin Iordache (PND) a cerut, vineri, in cadrul sedintei de Consiliu Judetean in care s-a aprobat bugetul judetului pe 2017, sa fie majorata suma alocata echipei de handbal „”Dunarea”, 2,5 milioane de lei, afirmand ca o jucatoare nu poate manca cu 20 de lei decat „la domnul Stancu”. PND-istul a facut aluzie la restaurantul Continental, unde handbalistele serveau masa atunci cand la conducerea CJ se afla Gheorghe Bunea Stancu.

In timp ce Iordache isi sustinea cerinta, argumentand ca suma prevzuta in buget, similara cu cea din anii anteriori, este „ridicola”, consilierul judetean Dana Bordea (PSD) a facut urmatoarea remarca: „Si dumneavoastra ati mancat la masa lui Stancu!”

„Tinand cont de rezultatele echipei de handbal, de felul in care se pregateste echipa si felul in care se desfasoara lucrurile la echipa ar trebui sa suplimentati suma aia, nu sa o tineti asa de ani de zile. Suma aia este o suma ridicola pentru locul 2 in campionatul national, este o suma pe care o au echipele de mijloc. Sa ne hotaram: ori le dam bani mai putini si ii lasam in pace, sa nu retrogradeze, ori sa le dam mai multi bani daca vream sa stea acolo, pe locul 2. Ati vazut ca a fost poveste cu pizza, cu mancarea. Eu va garantez ca 20 de lei, ca sa manance un sportiv, este o suma…doar la domnul Stancu, la pranzul ala poate manca echipa asta. Haideti sa nu ne mai batem joc de jucatoare si sa le dam sa manance cat trebuie, ce trebuie, ce medicamente sau echipamente le trebuuie”, a spus Catalin Iordache.

Presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, a mentionat ca suma alocata HC Dunarea a fost stabilita impreuna cu cei din conducerea clubului: „Va spun ca este indestulator (n.r. bugetul) pentru performanta, pentru locul I-IV. Daca va fi nevoie si vom considera ca echipa trebuie sa castige Liga Campionilor, impreuna cu dumneavoastra, vom pune in dezbatere si vom vota un proiect de marire  a cotizatiei.”

Comentarii