stiri Braila – debraila.ro

Ionita, medic de familie (PNL): „Casa de Asigurari ne deconteaza cu 13 lei fiecare consultatie. Mai putin decat un tuns. Ar trebui sa afisam la cabinete, sa vada si pacientii”

Antoneta Ionita, medic de familie si candidat PNL pentru Camera Deputatilor, considera ca exista nemultumiri ale pacientilor si in ceea ce priveste activitatea medicului de familie, mentionand ca medicul trebuie sa isi programeze pacientii pentru ca ii sunt decontate de catre Casa de Asigurari de Sanatate doar 24 de consultatii pe zi.

„Cazurile non-urgente de la UPU trebuie sa ajunga la medicii de familie. Acum, ca si medic de familie, va spun ca si in partea asta exista foarte multe nemultumiri. Pacientii sunt cei programati, pentru ca si noi lucram cu un numar maxim de consultatii pe zi, impus de Casa de Asigurari de Sanatate. Eu imi programez pacientii, pentru ca doar 24  de consultatii sunt platite in fiecare zi. Se contabilizeaza la trimestru si in momentul in care am depasit numarul de consultatii, medicii nu mai sunt platiti. Din acest moment, medicul de familie automat ca nu mai este stimulat, nu mai vrea, de asta isi programeaza pacientii. Cabinetele care sunt cu foarte multi copii, acestia constituind o urgenta, nu le poti spune du-te acasa si vino maine sau poimaine. Il vez pe copil, ii dai o reteta, dar el nu era programat, a afirmat Ionita.

Candidatul PNL pentru Camera Deputatilor a mai precizat ca un medic de familie primeste pentru fiecare pacient consultat, de la Casa de Asigurari, suma de 13 lei: „Consultatia este foarte putin decontata de Casa de Asigurari. Vi se pare o suma colosala? Cu atat ne deconteaza, cu 13 lei pentru fiecare pacient. Mai putin decat un tuns. Lucrul asta ar trebui sa il afisam la cabinetele noastre, ca sa vada pacientii cu cat ne deconteaza Casa de Asigurari de Sanatate consultatia.”

Comentarii