stiri Braila – debraila.ro

Interviu cu presedintele CJ despre proiectul de prospectare geofizica a Hunt Oil Company of Romania

Proiectul de prospectare geofizică desfășurat pe raza a 36 de localități din trei județe: Buzău, Brăila și Ialomița, început în aceasta toamnă de către Hunt Oil Company of Romania, având ca furnizor de servicii compania Prospecțiuni SA, se apropie de final.

În acest context, în ceea ce privește județul Brăila, considerăm oportun sa împărtășim cu dumneavoastră opinia domului Iulian Chiriac, președinte al Consiliului Județean, privind impactul proiectului în județ și colaborarea avută până în prezent cu Hunt Oil Company of Romania.

„Am salutat din primul moment inițiativa Hunt Oil Company de a dezvolta un proiect de achiziție date geofizice 3D, cu scopul de a identifica noi zăcăminte de petrol și gaze naturale, pe teritoriul județului Brăila. Este o investiție mare, care a generat locuri de muncă, a oferit oportunități atât persoanelor fizice cât și persoanelor juridice din zona vizată. Compania și-a demonstrat seriozitatea încă din primul pas al proiectului și anume prin informarea corectă, cu un an înainte, atât a cetățenilor cât și a autorităților locale cu privire la lucrările ce vor avea loc. Sigur, îmi doresc ca interpretarea datelor geofizice și geologice să indice potențiale acumulări de hidrocarburi, încununând cu succes activitatea companiei cu planificarea sondelor iar forajul acestora să ducă către producție.

Totodată am văzut și implicarea companiei în comunitatea locală, dotarea completă a parcurilor de joacă pentru copiii din școlile și grădinițele locale, dotarea cu mobilier școlar și instalarea unor sisteme de încălzire în cadrul instituțiilor de învățământ. Faptul că o companie investește în educație practic investește în copii, în viitorul țării, ori acest lucru chiar este de apreciat și de luat exemplu. Am primit numeroase semnale de mulțumire atât din partea primarilor de comune cât și din partea cetățenilor, a cadrelor didactice și a copiilor care se bucura de aceste investiții.

În cazul în care se vor identifica resurse naturale în zona noastră, va fi un lucru benefic pentru comunitatea locală, se vor crea locuri de muncă, la bugetul local se vor adaugă sume de bani importante din taxele și autorizațiile aferente proiectului, ceea ce înseamnă din start o posibilitate de dezvoltare mai rapidă a mediului rural.
Doresc să vă mai transmit încă o dată tot sprijinul Consiliului Județean Brăila în proiectele pe care le dezvoltați pe raza județului”.

Comentarii