stiri Braila – debraila.ro

Incepe modernizarea Oborului | Braila va avea Piata de Gros, cu restaurant, zone delimitate de vanzare a produselor si parcare

Un proiect mult discutat in ultimii ani la Braila, realizarea unei piete de gros, prinde contur. Mai exact, Primaria va demara „de urgenta” procedurile pentru modernizarea Oborului, cu o zona de alimentatie publica si zone delimitate de vanzare a produselor, o investitie care s-ar ridica la aproximativ 6,5 milioane de lei.

„Am avut o discutie cu cei de la Administratia Pietelor  si vor demara de urgenta procedurile pentru stabilirea constructorului pentru Piata de Gros, pentru modernizarea Oborului. Proiectul contine si o zona de restaurant, o zona de vanzare legume, o zona de vanzari auto, zona de targ acoperit, eternul targ de la Obor, o zona de vanzare cherestea si baloti de paie, o zona de parcare pentru vizitatori, o zona pentru vanzarea articolelor de dogarie, zona targului duminica, zona pentru produsele sezoniere, struguri, varza sau pepeni, zona pentur vanzarea animalelor, atunci cand nu este interdictie de la Directia Sanitar-Veterinara, zona pentru cereale. Sectoarele sunt delimitate cu alei de acces auto. Vom avea un grup sanitar modern”, a anuntat primarul Marian Dragomir.

Banii care mai sunt necesari proiectului, tinand cont ca o parte din suma a fost alocata in mandatul primarului Simionescu, vor fi trecuti in bugetul pe 2017.

Precizam faptul ca proiectul pietei de gros, initiat de consilierii municipali PNL, a fost aprobat in octombrie 2015, in Consiliul Local Municipal, fara votul alesilor PSD. Proiectul a fost promovat de liberali in campania electorala pentru alegerile locale din 2012.

Comentarii