stiri Braila – debraila.ro

In minivacanta de Sf. Maria, politistii braileni au dat amenzi de aproape 125.000 de lei | 20 de permise suspendate

In perioada 11 – 15 august, pentru ca cetatenii sa se bucure in siguranta de timpul liber, zilnic, 140 de politisti au desfasurat activitati in teren, pentru prevenirea faptelor antisociale, apararea patrimoniului public si privat, dar si pentru cresterea sigurantei rutiere si a transporturilor feroviare.

Pentru fluidizarea traficului rutier si prevenirea producerii unor evenimente grave, politistii au actionat pe drumurile publice, in zona lacasurilor de cult, pe principalele artere din zonele turistice si pe traseele de acces catre aceste zone.

Pe timpul activitatilor, au fost verificate 23 de societati comerciale, legitimate 142 de persoane, dintre care 23 controlate corporal sumar, si oprite in trafic 134 de autovehicule. au fost testati cu aparatul etilotest 25 de conducatori auto.

De asemenea, oamenii legii au constatat 2 infractiuni si 194 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de aproape 124.000 de  lei.

Dintre amenzile aplicate, 183 au fost pentru incalcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 7 conform Legii 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, si 4 la alte acte normative.

Ca masuri complementare, politistii au ridicat in vederea suspendarii 20 de permise de conducere, au retras un certificat de inmatriculare si au confiscat 649 kg de pepeni verzi.

Comentarii