stiri Braila – debraila.ro

In comuna Movila Miresii: 100 de lei pentru fiecare FOTOGRAFIE sau FILMARE cu oameni care arunca gunoi la intamplare! | Primarul: „Trebuie sa facem tot ce putem pentru a avea o comuna mai curata!”

Decizie inedita pentru judetul Braila: primarul din Movila Miresii incearca sa foloseasca toate armele posibile in lupta pentru a avea o comuna mai curata. Mai exact, urmand modelul Primariei Soveja (judetul Vrancea), Dumitru Panturu a ales sa ii premieze cu bani pe cei care surprind imagini cu persoane care arunca gunoi la intamplare.

„Primaria comunei Movila Miresii ofera cate 100 lei pentru fiecare fotografie sau filmare care surprinde persoane care arunca gunoaie pe domeniul public si privat al comunei. Pentru a primi banii, fotografiile sau filmarile trebuie sa surprinda oamenii si numerele de inmatriculare (clare) ale autovehiculelor, tractoarelor si utilajelor hipo ale acestora, in timp ce arunca deseuri menajere, saci de gunoi, moluz, etc, pe domeniul public si privat al comunei”, a anuntat Panturu pe o retea de socializare.

Contactat telefonic, primarul comunei Movila Miresii ne-a explicat faptul ca cei care vor aparea in fotografii sau filmari vor fi amendati. Cel mai probabil, recompensele vor fi achitate din sumele incasate pentru amenzi.

„Trebuie sa facem tot ce putem pentru a avea o comuna mai curata! Am vazut initiativa si mi s-a parut una foarte utila, asa ca am decis sa o punem in practica. Avem camere de supraveghere in comuna, facem mereu curatenie, avem platforma pentru gunoiul de grajd, insa tot se gasesc persoane care sa arunce pe camp gunoaie. Am avut situatii in care si persoane din alte comune au aruncat deseuri pe teritoriul comunei noastre, mai ales ca avem drum national, dar si drumuri judetene”, a declarat edilul comunei aflate la 30 km de municipiul Braila.

Primaria Movila Miresii a pus la dispozitia celor care vor sa se alature campaniei si trei numere de telefon unde se pot trimite, prin intermediul Whatsapp, fotografii sau filmari: 0749.294.107, 0744.686.458, 0741.251.252.

Comentarii