stiri Braila – debraila.ro

I-a durut in … starea de urgenta! | Braileni la volan: fara permis, fara declaratie sau bauti!

Inconstienti sau cu un tupeu iesit din comun, mai multi soferi s-au ales cu dosare penale. Brailenii in cauza fie nu aveau permis de conducere, fie au ignorat prevederile Ordonantelor Militare privind masurile de prevenire a raspandirii COVID-19, fie s-au urcat bauti la volan.

Pe 3 aprilie, in jurul orei 15:30, politistii din cadrul Biroului Ordine Publica l-au oprit, pentru control, pe un barbat, in varsta de 33 de ani, in timp ce conducea o masina pe Bulevardul Dorobantilor.

In urma verificarilor efectuate, oamenii legii au stabilit ca soferul are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat, pe numele sau fiind intocmit dosar penal pentru conducere fara permis. Acesta a fost si amendat pentru nerespectarea masurii privind restrictionarea circulatiei.

Pe 4 aprilie, la ora 15:45, politistii din cadrul Politiei Orasului Faurei l-au depistat in trafic pe un tanar din localitatea Satuc, in varsta de 27 de ani, in timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Jirlau, fara detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

Tanarul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

Cateva ore mai tarziu, aproape de miezul noptii, politistii din cadrul Postului de Politie Comunal Bordei Verde l-au tras pe dreapta pe un localnic, in varsta de 43 de ani, care conducea un vehicul pe raza comunei fara a avea asupra sa niciun document.

Oamenii legii au constatat ca barbatul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul in cauza nu figureaza a fi inmatriculat.

In cauza a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere a unui vehicul neinmatriculat si fara permis de conducere.

Pe 5 aprilie, la ora 19:30, si politistii din cadrul Sectiei 2 Politie Rurala Ianca au depistat un sofer din Ianca, in varsta de 34 de ani, care conducea un autoturism in localitatea Dudesti, desi consumase bauturi alcoolice.

Individul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul aratand o imbibatie alcoolica de 0,53 mg/l.

Totodata, pe langa dosarul penal, conducatorul auto a fost si sanctionat contraventional cu amenda de 2.000 de lei, in conformitate cu prevederile Ordonantei Militare nr. 3/2020, pentru nerespectarea masurii privind restrictionarea circulatiei.

Comentarii