stiri Braila – debraila.ro

HC DUNAREA va juca in Europa: echipa braileana s-a calificat in Liga Europeana EHF!

HC Dunarea Braila s-a calificat oficial in Cupele Europene.

Federatia Europeana de Handbal a anuntat, luni, lista completa cu echipele calificate in EHF European League (Cupa EHF, in anii anteriori).

HC Dunarea s-a calificat in turul 2 al competitiei europene, tragerile la sorti urmand sa aiba loc pe 28 iulie, la Viena.

„Ne bucuram ca am reusit sa ne atingem obiectivul si ca am readus echipa in competitiile europene. Suntem calificati in turul 2 cu echipe puternice din Europa cum ar fi Kuban, Thuringer sau Hypo, unele echipe avand in trecut meciuri in Liga Campionilor. Am reusit in aceasta vara sa efectuam transferuri foarte importante cu gandul de a face fata in cele trei competitii in care suntem angrenati, Liga Florilor, Cupa Romaniei si EHF European League. Ne dorim un parcurs cat mai lung in competitia european pentru a duce numele judetului Braila cat mai departe in Europa, cunoscunt fiind faptul ca sportul este cel mai bun ambasador. Ne bucuram ca avem sprijinul Consiliului Judetean si Primariei Muncipiului Braila si le multumim pe aceasta cale”, a declarat George Caranica, presedintele echipei.

Din turul 2 al EHF European League mai fac parte si echipele: Hypo Niederösterreich, WAT Atzgersdorf, Paris 92, Thüringer HC, Alba Fehervar KC, Molde HK Elite, Tertnes Bergen, HC Dunarea Braila, Kuban, LC Brühl Handball, IUVENTA Michalovce, LUGI Handboll.

Primul meci al competitiei europene va avea loc in luna octombrie, respectiv pe 10/11 octombrie .

Comentarii