stiri Braila – debraila.ro

HC Dunărea, târâtă de PNL în războiul politic | Un ales local PNL a luat o poziție diferită de a partidului și a votat pentru handbal: „Avem o echipă de renume european! Este votul venit din partea fanilor și îl dau cu toată inima”

Situație surprinzătoare în cea mai recentă ședință a Consiliul Local Municipal, unde un consilier PNL a avut un discurs total diferit față de cel al partidului în legătură cu HC Dunărea și, mai mult decât atât, a votat „PENTRU” la proiectul privind alocarea contribuției financiare. Este vorba despre Ionel Alexandru (foto stânga).

Totodată, și Florin Gheorghiță, un alt consilier municipal liberal, a votat „PENTRU”, însă nu a luat și cuvântul. În tot acest timp, ceilalți aleși locali PNL, Petrică Popa, Mihai Pascale, Alexandru Drogeanu, Marius George Sandu și Constantin Sîrbu, ca de fiecare dată, au respectat linia impusă de partid și s-au abținut de la vot.

Consilierul municipal Ionel Alexandru (PNL), aflat la primul mandat, a ieșit din linia partidului și a felicitat public echipa de handbal „Dunărea” după calificarea în sferturile EHF European League. După cum am subliniat, împreună cu Florin Gheorghiță, chiar a votat pentru finanțarea echipei, lucru aproape unic pentru aleșii locali PNL.

Decizia lui Alexandru vine în contextul în care PNL a introdus de mult timp HC Dunărea în războiul politic cu administrația locală și, inclusiv, PSD, existând nenumărate cazuri de folosire de către liberali a subiectului handbal pentru a îi taxa pe social-democrați. 

Alexandru (PNL): „Acest vot îl dau cu toată inima!”

Recent, chiar președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a lansat recent o serie de atacuri și ironii la adresa șefului Consiliului Județean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, în care se folosea de HC Dunărea, chiar după o victorie împotriva unei echipe din Germania.

„Vreau să felicit public echipa de handbal pentru rezultatele obținute atât pe plan național, cât și internațional. Vreau să îi felicit și le mulțumesc și suporterilor HC Dunărea care susțin această echipă. Din nefericire, echipa fanion a orașului este nevoită ca și meciurile de acasă să le desfășoare în deplasare. Probabil este o delăsare a celor care au condus Brăila pentru că HC Dunărea nu merită acest lucru, să joace meciurile în deplasare. Domnule primar, vă rog ca pe viitor, și din postura în care sunteți, să accelerați cumva sau să mergeți pe proceduri pentru construirea unei săli de sport la Brăila. (…) Este păcat pentru că avem o echipa de renume european. Vă mulțumesc! Acest vot pe care îl voi da astăzi este votul venit din partea fanilor HC Dunărea și îl dau cu toată inima”, a declarat PNL-istul Ionel Alexandru, spre stupefacția colegilor de partid din CLM, care s-au manifestat nervos și l-au ironizat în timpul discursului pro-HC Dunărea.

Primarul Dragomir: „(…) și de această dată, ceilalți consilieri PNL se hlizeau acolo și râdeau.

Dânșii sunt obișnuiți doar să critice”

După votul pro-HC Dunărea al liberalului Alexandru, primarul Marian Dragomir a luat cuvântul și a vorbit despre numeroasele atacuri lansate de PNL la adresa HC Dunărea, echipă finanțată de Consiliul Județean și Primăria Brăila.

„Apreciez faptul că măcar un liberal felicită HC Dunărea pentru rezultatele pe care aceasta le are. Domnule Alexandru, cred că nu o să vă mai regășiți pe lista de consilieri a PNL ca urmare a faptului că PNL a emis nenumărate comunicate prin care critică activitatea de la handbal, critică rezultatele, critică echipa, critică conducerea, critică jucătoarele de handbal, critică pe oricine, oricând, chiar și pe mine. Dar, în timp ce dumneavoastră vorbeați frumos de activitatea de la handbal, și de această dată, ceilalți consilieri PNL se hlizeau acolo și râdeau. Dânșii sunt obișnuiți doar să critice”, a arătat Dragomir.

Edilul a mai punctat faptul că aleșii locali PNL „nu au votat proiectul Consiliului Județean pentru ca între Brăila și Galați să fie construită o sală polivalentă nouă”, cu referire la faptul că HC Dunărea nu poate disputa meciurile din EHF în actuala sală polivalentă din Parcul Monument din cauza faptului că nu are tribune de ambele părți ale terenului de joc.

„Președintele dumneavoastră de partid a transmis nenumărate comunicate prin care se dezice de aceste lucruri frumoase. Este iarăși o chestiune de joc politic. Este trist pentru că la îndemnurile dânsului (n.r. Alexandru Popa, președintele PNL), consilierii PNL nu au votat proiectul Consiliului Județean pentru ca între Brăila și Galați să fie construită o sală polivalentă nouă, inclusiv pentru handbal, care să aibă tribune și pe stânga, și pe dreapta, așa cum e solicitarea pentru a se putea juca în grupele EHF. Cu toate acestea, pentru că noi (n.r. PSD) deținem majoritatea, am votat „pentru” și proiectul va merge mai departe, rămânând ca PNL să dea comunicate de presă și să critice orice”, a concluzionat Marian Dragomir.

Comentarii