stiri Braila – debraila.ro

HC Dunarea are un nou antrenor: croatul Neven Hrupec!

Neven Hrupec este noul antrenor al echipei HC Dunarea. Croatul, in varsta de 45 de ani, nu este la prima experienta in Romania, in sezonul 2015 – 2016 antrenand CSM Ploiesti, participand cu echipa si in Cupa EHF.

Ca si antrenor, Hrupec are in portofoliu prezente in Cupa EHF, Challenge Cup, dar si in grupele Ligii Campionilor, fiind de patru ori campion cu echipa croata Podravka Vegeta, care a obtinut si 4 Cupe ale Croatiei cat timp l-a avut pe banca tehnica.

„Ne bucuram ca am ajuns la o intelegere cu Neven Hrupec, un antrenor cu experienta in diferite campionate din Europa si in competitiile internationale. Acesta a mai lucrat in trecuta cu cateva jucatoare din lotul nostru, Serban, Udristioiu sau Marina Dmitrovic si de asemenea cunoaste si restul componentelor din lot. Ne bucuram de aceasta colaborare si ne dorim sa fie prielnica pentru echipa deoarece avem un obiectiv de atins”, a declarat George Marius Caranica, presedintele HC Dunarea.

Croatul si-a inceput cariera de antrenor la echipa secunda Podravda Vegeta in 1998, iar apoi, in perioada 2002-2003, a fost secund la echipa principala Podravka Vegeta. In sezonul 2003-2004, a avut prima participare in Liga Campionilor, pentru ca in 2004 sa fie numit selectioner la nationala de tineret a Croatiei, unde a stat 6 ani.

Intre sezonele 2010-2013, Neven Hrupec a revenit la Podravka Vegeta, ajungand cu echipa in faza grupelor in Liga Campionilor.

In 2015, antrenorul croat a ajuns in Romania, la CSM Ploiesti, apoi a plecat in Polonia, la campioana MKS Lublin, avand prezenta in competitiile europene.

In ultimii 2 ani, actualul antrenor al HC Dunarea a stat pe banca tehnica a unor echipe din Italia si Polonia, in 2018 fiind numit selectioner al Nationalei Italiei.
Neven Hrupec detine licenta de MASTER COACH, obligatorie in competitiile internationale.

Comentarii