stiri Braila – debraila.ro

HC Dunarea a semnat cu unul dintre cei mai titrati antrenori din lume: Morten Soubak vine la Braila!

Conducerea HC Dunarea a obtinut semnatura unuia dintre cei mai titrati antrenori din lume, Morten Soubak. Danezul va prelua echipa de Liga Nationala a clubului brailean din vara acestui an si o va conduce pentru urmatoarele doua sezoane.

In anii 2012, 2013 si 2015, Morten Soubak a fost desemnat de catre Federatia Internationala de Handbal ca fiind al doilea cel mai bun antrenor din lume. Tototdata, in 2014, Soubak a primit din partea Comitetului Olimpic din Brazilia distinctia de cel mai bun antrenor.

In 2019 a fost medaliat de catre presedintele Angolei, dupa ce a castigat cu echipa de club Primeiro de Agosto tot ce se putea castiga pe continentul african, respectiv African Champions League, Super Globe, Ihf World Championship For Clubs, Liga Nationala, State Championship, African Championship, Angola Super Cup, dar si dupa ce a calificat echipa nationala a Angolei la Jocurile Olimpice din Japonia.

„In primul rand, sunt onorat ca Braila s-a gandit la mine si mi-a dat increderea de a face parte dintr-un proiect foarte interesant, cu jucatoare foarte talentate. Sunt incantat sa incep sa lucrez pentru Braila, participand la una dintre cele mai puternice ligi din lume si, luptandu-ma din greu, sper ca putem aduce rezultate excelente Brailei. Ne dorim rezultate si am incredere ca le vom obtine”, a declarat antrenorul Morten Soubak.

Una dintre cele mai mari performante ale lui Morten Soubak a fost castigarea titlului mondial din 2013 cu echipa nationala a Braziliei. Tot cu echipa nationala a Braziliei a participat la doua editii ale Jocurilor Olimpice: Londra 2012, unde a ocupat locul 6 si Rio de Janeiro 2016, unde a ocupat locul 5.

„Consiliul Judetean va sustine in continuare performantele sportive, mai ales pe cele ale echipei de handbal feminin. Pandemia a afectat semnificativ toate ariile vietii, iar sportul nu a facut exceptie. Anul 2021 ar putea reprezenta anul revenirii la normalitate, spectatorii ar putea reveni in sala, in functie de evolutia situatiei epidemiologice, iar o data cu aceasta semnatura obtinuta pentru HC Dunarea am incredere ca rezultatele vor fi pe masura. Ii urez succes noului antrenor si il asigur de tot sprijinul institutiei pe care o conduc”, a precizat Francisk Iulian Chiriac, pretedintele Consiliului Judetean.

Morten Soubak a cunoscut atmosfera din Sala Polivalenta „Danubius” in 2019, dupa ce a castigat Trofeul Carpati cu echipa nationala a Angolei, competitie care a avut loc pe malul Dunarii.

„Ne bucuram ca am reusit sa aducem la Braila un antrenor de o asemenea valoare. Morten Soubak este unul dintre cei mai titrati antrenori din lume si vine la Braila cu ganduri marete, atat in Campionat, cat si in Cupele Europene. Ne dorim ca din sezonul urmator sa ducem Braila mai sus in clasament si sa ne depasim din nou obiectivele, atat in Liga Florilor Mol, cat si in EHF”, a subliniat si George Caranica, presedintele HC Dunarea.

Comentarii