stiri Braila – debraila.ro

HALUCINANT | Canciu (PNL): Înainte să intre în grevă, profesorii să fi așteptat să plece Ciucă, șeful PNL, din fotoliul de premier / „Nu e momentul!” | Liberalul a fost șeful învățământului brăilean. DECLARATIA DE AVERE: peste 11.000 de lei/lună

Declarație hilară a liberalului Cătălin Canciu (foto stânga), secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, considerat a fi „mâna dreaptă” a deputatului Alexandru Popa (foto dreapta) – liderul PNL Brăila, în contextul grevei generale din învățământ.

Canciu este profesor de geografie la Liceul de Arte și a fost, în trecut, chiar inspector școlar general.

Politicianul susține că profesorii ar fi trebuit să intre în grevă abia după ce premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, ar fi plecat de la Palatul Victoria și ar fi fost înlocuit cu Marcel Ciolacu, liderul PSD, așa cum prevede protocolul PNL-PSD.

„Nu cred că este… Contextul în care se realizează aceste proteste… Nu cred că își au locul… Nu e momentul! Cu toții suntem conectați, că români, la faptul că în lumea politică românească, la acest sfârșit de mai, va fi o schimbare foarte importantă, acea rotativă. Puteau să aștepte câteva zile, până când această rotativă se înfăptuia, iar noul guvern își putea asuma mult mai bine solicitările profesorilor”, a declarat Canciu pentru MD Press.

Practic, politicianul care, până să fie trimis de Alexandru Popa în Guvernul Ciucă, a condus învățământul brăilean afirmă cu subiect și predicat că profesorii ar fi trebuit să declanșeze greva generală doar dacă la Palatul Victoria nu se află șeful său de partid, premierul Nicolae Ciucă.

Mai mult decât atât, în contextul politicianist al declarației, PNL-istul vorbește despre „revendicări întemeiate și salarii foarte mici”, dar și despre faptul că „educația dintotdeauna a fost considerată, cel puțin la nivel de legislație, o prioritate națională”, cu referire, cel mai probabil, la România Educată – proiectul de țară al președintelui Klaus Iohannis.

Potrivit celei mai recente declarații de avere, publicată pe site-ul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului și datată septembrie 2022 (foto jos), Cătălin Canciu a obținut venituri de peste 11.000 de lei/lună, ca inspector școlar general, consilier municipal, profesor, manager de proiecte la ISJ, formabil la Casa Corpului Didactic și evaluator la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

La acest moment, ca secretar de stat, Canciu câștigă aproximativ 9.000 de lei/lună.

Context național:

Nicolae Ciucă rămâne premier până la încetarea grevei, iar rotația premierilor Ciucă-Ciolacu se amână.

Declarația a fost făcută chiar de președintele PNL, după consultări cu PSD, partenerul de coaliție.

Comentarii