stiri Braila – debraila.ro

Guvernul Dancila a pus un nou SUBPREFECT la Braila | Functionar de cariera, Rada Sterea are 54 de ani

Dupa trei ani in care a ocupat fotoliul de subprefect al judetului Braila, Marius-Aurelian Tiripa a fost eliberat din functie de Guvernul PSD-ALDE, condus de Viorica Dancila.

Noua mana dreapta a prefectului George Paladi este Rada Sterea, sef serviciu in cadrul Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) si presedinte al Comisiei Judetene pentru Egalitate de Sanse.

Nascuta in localitatea Latinu, Sterea, in varsta de 54 de ani, este de profesie economist, detinand, incepand cu 1997, diverse functii de conducere in cadrul Directiei de Munca si Protectie Sociala (devenita AJPIS).

Subprefectul Marius Tiripa a fost numit in februarie 2015, fiind sustinut de UNPR. Cel mai probabil, Tiripa se va intoarce la Fisc, unde postul sau de inspector superior, de unde a si fost detasat la Prefectura, a fost blocat.

Ce avere are noul subprefect?

Trei terenuri agricole (4 ha), doua terenuri intravilane (2.650 mp), doua case si un apartament, doua autoturisme (Daewoo din 2006 si Ford din 1996) si un cont bancar de 53.000 de lei. Potrivit celei mai recente declaratii de avere, Sterea a obtinut un venit anual de 46.000 lei ca sef serviciu in cadrul AJPIS. Sotul noului subprefect este asociat unic si administrator al SC Comdiafan SRL.

 

Comentarii