stiri Braila – debraila.ro

GEST IMPRESIONANT la Tufesti: preotul, autoritatile si satenii au refacut casa distrusa de flacari a unui tata vaduv cu 7 copii!

Gest impresionant intr-o parohie din judetul Braila. Sapte copii, orfani de mama si crescuti doar de tata, vor avea o casa noua, dupa ce, in urma cu o luna de zile, focul le-a distrus vechea locuinta, lasandu-i fara un acoperis deasupra capului.

Este vorba despre Parohia Tibanesti II din comuna Tufesti. Desi inclusiv biserica se afla in constructie, iar parohia, aflata la inceput de drum, se confrunta cu probleme financiare, preotul Vlad Dumitrache a fost profund miscat de drama familiei.

Pe 6 aprilie, un incendiu nemilos a distrus din temelii casa in care locuiau cei sapte copii si tatal lor. In ciuda interventiei pompierilor, focul a mistuit tot imobilul, chiar sub ochii preotului Dumitrache, care, chiar in acel moment, impreuna cu un alt localnic, au hotarat sa sprijine familia si sa le ridice o noua locuinta.

In prima noapte de dupa incendiu, preotul a luat in casa sa patru dintre copii, iar ceilalti au mers la rude.

Totusi, omul Bisericii simtea ca trebuie sa faca mai mult decat atat. A luat legatura cu mai multe persoane cu posibilitati financiare din parohie si a reusit sa stranga, in doar cateva zile, 15.000 lei. Apoi, Consiliul Local Tufesti a contribuit cu materiale de constructie in valoare de 6.000 lei. Din acel moment, au putut fi demarate lucrarile pentru noua casa.

Preotul Dumitrache a devenit „sef de santier”, fiind zilnic prezent langa muncitori. In prezent, imobilul compus din 5 camere este finalizat in procent de 60 %, executandu-se lucrari de tencuire a peretilor la interior. La ridicarea casei au ajutat si cei din familie.

Lucrurile nu se vor opri aici. Protoieria Insuratei, de care apartine Parohia Tibanesti II, se implica pentru achizitionarea materialelor necesare continuarii lucrarilor de tencuire si realizarii sistemului de iluminare a imobilului.

„Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, cu sprijinul voluntarilor si al altor eventuali donatori, pana la Praznicul Pogorarii Duhului Sfant (n.r. 7 iunie), nadajduim ca noua casa pentru familia Adam Constantin sa poata fi finalizata si mobilata”, precizeaza Arhiepiscopia Dunarii de Jos.

Comentarii