stiri Braila – debraila.ro

Gabriel Oprea REVINE cu o armata de colonei si invie UNPR | Nume surpriza in conducerea UNPR Braila

Gabriel Oprea incearca sa revina in politica si sa resusciteze Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, partid pe care l-a fondat in 2010. In noiembrie 2015, liderul UNPR a demisionat din Guvern, unde detinea portofoliul Afacerilor Interne si functia de vicepremier, in urma unui scandal urias: politistul Bogdan Gigina si-a pierdut viata in timp ce se afla la datorie, in coloana oficiala a demnitarului.

Acum, partidul lui Oprea se reorganizeaza la nivel national si local, aflandu-se in plin proces de pregatire pentru alegerile europarlamentare din mai. Intr-un comunicat de presa, UNPR anunta ca fostul ministru „se deplaseaza in teritoriu, la organizatiile judetene”.

„In ultimele luni, peste 50 mii de persoane au semnat adeziuni la UNPR. Cei mai multi dintre noii membri sunt militari si politisti in rezerva. Unii dintre acestia au fost deja desemnati in functii de conducere, la nivel national si la nivelul organizatiilor judetene si municipale”, mai arata sursa citata.

La Braila, Oprea l-a uns pe colonelul in rezerva Petre Chirtoc presedinte executiv al filialei. Chirtoc a fost adjunct al sefului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” pana in 2016.

Fostul deputat Marioara Nistor (foto) este presedintele UNPR Braila si vicepresedinte la nivel central al formatiunii politice.

Mai toate organizatiile judetene ale UNPR au in conducere, la acest moment, cadre MApN sau MAI in rezerva, colonei sau generali, in calitate de presedinti executivi.

Comentarii