stiri Braila – debraila.ro

A furat o masina si s-a plimbat prin judet, pana a fost prins de politisti

Luni, 9 mai, in jurul orei 09:00, politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au fost sesizati telefonic de catre un barbat, in varsta de 35 de ani, din sat Lacu Sarat, comuna Chiscani, cu privire la faptul ca, in noaptea de sambata spre duminica, un consatean de 19 ani, i-a furat autoturismul, care se afla parcat in fata casei.

Din cercetarile efectuate s-a stabilit ca tanarul reclamat ar fi patruns in masina, care era neasigurata si, gasind cheile contact in interior, ar fi condus-o pe raza mai multor localitati din judetul Braila, desi nu avea permis de conducere.

De asemenea, politistii au mai stabilit ca autoturismul este radiat din circulatie.

In cauza a fost intocmit dosar penal in care sunt efectuate cercetari pentru savarsirea infractiunilor de furt in scop de folosinta, conducerea unui vehicul neinmatriculat si fara permis de conducere.

Suspectul a fost incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva in baza ordonantei de retinere pentru 24 de ore, iar miercuri a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatorie, cu propunere de punere in miscare a actiunii penale si arestare preventiva.

Procurorul a dispus, prin ordonanta, masura preventiva a controlului judiciar fata de suspect, pentru o perioada de 60 de zile, avand obligatia de a nu depasi limita teritoriala a judetului.

Comentarii