stiri Braila – debraila.ro

FOTO | Restaurante și fast-food-uri din Brăila, AMENZI de 57.000 de lei de la Protecția Consumatorilor | Care au fost LOCAȚIILE vizate și ce NEREGULI au fost descoperite

Luna trecuta, intr-un interval de doua saptamani, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor a desfasurat o ampla actiune de control pentru verificarea respectarii prevederilor legale de catre operatorii economici care presteaza servicii de catering. Astfel, intre 5 si 20 septembrie, inspectorii au trecut pragul a sase astfel de locatii, printre care si restaurantele La Fenice si Zahana sau fast-food-ul „Trâmbița”.

Protectia Consumatorilor a aplicat 5 amenzi contravenționale – în valoare totală de 57.000 lei și 10 avertismente. Totodata, s-a decis oprirea definitivă de la utilizare/comercializare și scoaterea din circuitul consumului uman a poduselor alimentare/materii prime neconforme, scoaterea de la utilizare a ustensilelor și a veselei degradate, necorespunzătoare și încetarea practicilor comerciale incorecte.

Neregulile constatate în timpul controalelor au fost:

„Pe raza municipiului Brăila, au fost controlațșase operatori economicicare desfășoară activitate de catering, respectiv: 1. SC ALESSANDRO FENICE SRL Brăila – restaurant La Fenice; 2. I.I. VASILE C. DANIELA Brăila – restaurant; 3. SC IMOROM CATERING SRL Galați – restaurant situat în incinta SC Kaufland România SCS București – Punct de lucru din Aleea Mecanizatorilor nr. 4, Brăila; 4. SC ZAHANA MANU SRL Brăila – restaurant ZAHANA; 5. SC CARVAL TRANS SRL Brăila; 6. SC TRÎMBIȚA FAST FOOD SRL Brăila – fast food”, a anuntat Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor.

Comentarii