stiri Braila – debraila.ro

FOTO | IPJ Brăila a dispus VERIFICĂRI după articolul DEBRAILA | Pe masă sunt serviete pentru arme de calibru mic | Copil, lângă încărcătoare pistol-mitralieră, în sediul “mascaților” | Un sindicat al polițiștilor reclamă „grave incidente de securitate”

Sindicatul Polițiștilor din România “Diamantul” reclamă “grave incidente de securitate” la Serviciul de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

Este vorba despre mai multe imagini care surprind doi copii în sediul SAS, unul dintre aceștia fiind fotografiat în timp ce stătea lângă două cutii de lemn în care se aflau încărcătoare pentru pistoalele-mitralieră din dotarea “mascaților”. Mai mult decât atât, pe masă erau și două serviete de plastic pentru arme de calibru mic.

Detaliu foto
Servietele de plastic pentru pistoale de calibru mic

Fotografiile au fost publicate pe site-ul Sindicatului Polițiștilor din România “Diamantul”, alături de un text în care se vorbește, printre altele, despre faptul că “se maschează mai multe năzdrăvănii cu iz de ilegalitate”.

Vitalie Josanu, președintele Sindicatului “Diamantul”, a precizat pentru DEBRAILA.ro că fotografiile au fost realizate în acest an și că ar fi vorba de copiii șefului Serviciului de Acțiuni Speciale.

“Juniorul are în față două cutii de muniție. Ne surprinde că nimeni nu a cerut și restul fotografiilor despre care am spus că le avem. De regulă, se lucrează pe stilul “batista pe țambal”, se depun eforturi să salveze șeful”, ne-a declarat președintele sindicatului.

După publicarea articolului DEBRAILA.ro, la nivelul IPJ Brăila a fost declanșată o anchetă internă.

„Având în vedere aspectele menționate în articol, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Brăila a dispus efectuarea de verificări, prin Compartimentul Control Intern”, ne-a transmis Biroul de Presă al instituției.

La conducerea SAS, potrivit site-ului IPJ Brăila, se află comisarul-șef Daniel Cristian Avram.

Fragmente din textul publicat de Sindicatul POLIȚIȘTILOr “Diamantul” cu referire la situaȚia de la BRăila:

“O sursă ce s-a vrut a rămâne deplin anonimă – și noi nu am avut nici un minim interes să-i aflăm identitatea (asta pentru colegii noștri scrupuloși de la Control Intern, care deschid ochii doar la comandă) – ne-a plasat un întreg material probatoriu legat de producerea continuată a unor grave incidente de securitate, chiar de ‘mnealui, distinsul Șef C’ Așa Vreau Eu. (…)

Ce nu am aflat noi încă, este rolul pe care îl mai au luptătorii SAS printre tricicletele micuților, o fac pe pălmașii, se mai joacă de-a Baba Oarba, se profilează pe babysitter, că tot suntem cu plata la nivel de 2009…. Probabil de asta, șefuțul nostru își permite să trimită oamenii acasă, contrar planificării. Argumentul “c’așa vreau eu” – de unde i se trage porecla – are totuși niște dedesubturi, ori nu mai încap de progeniturile șefului ori nu le-o fi îngăduit cu ceva și… marș acasă! Alteori, șeful întrerupe cu de la sine putere programul vreunui subaltern că, trebuie sa aibă grijă cineva de “șefii aia mici”, nu? 

Vedem deja cum copiluții trag de fiare, fac conducere preventivă, aproape sunt rastelurile cu armament, muniție. Se vede că IPJ Brăila încă nu le-a găsit un alt loc sau poate – cine știe – dragii de ei au deprins deja mânuirea armamentului și nu mai prezintă nici un pericol. 

Înțelegem că și șeful a coborât nivelul de raportare spre clasele primare, astfel încât să nu-i pună în inferioritate pe copiii săi, gata integrați în colectivul luptătorilor SAS. Prin urmare, toți trebuie să raporteze BOSS-ului, în scris, ca la clasa a III-a (cum au învățat cei doi copilași), ce activități au efectuat efectiv în ziua respectivă. Nu credem că a aflat de bază legală prin care soliciți un raport subordonatului precum și motivul verosimil.

Acum, noi prezentăm doar câteva dintre ZECILE de fotografii și materiale înregistrate, ca să nu fim banuiți cumva de vorbe aiurea. Restul, trimitem noi unde trebuie, în speranța că nu va mai fi nevoie să redeschidem povestea cu noi detalii, în caz că Biroul Control Intern ar încerca să ne ia de fazani.”

Comentarii