stiri Braila – debraila.ro

Cine este braileanul care falsifica bani la o imprimanta de 700 de lei / „Fabricuta” de bani, in Radu Negru

Tudorel Necoara, un brailean de 41 de ani, fara loc de munca, dar dornic de castiguri facile, a fost prins in flagrant la sfarsitul saptamanii trecute, pe 17 martie, la intersectia strazilor Ramnicu Sarat si Dorboantilor, in apropiere de Piata Mare, in timp ce incerca sa puna in circulatie bani falsi, in bacnote de 10 lei, 50 lei si 100 lei. Barbatul a ajuns in spatele gratiilor pentru 30 de zile, Judectoria admitand propunerea procurorilor.

Braileanul, care locuieste in cartierul Radu Negru, a invatat sa falsifice bani de pe internet, vizionand mai multe filmulete in care era descris modul in care poti „fabrica” bacnote cu ajutorul unei imprimante.

Zis si facut. Tudorel Necoara s-a folosit de o imprimanta multifunctionala (foto) pe care i-a cumparat-o fiicei sale, in februarie anul trecut, pentru a-i folosi la scoala, si pe care o comandase online pentru doar aproximativ 700 de lei. Din aprilie 2015 si pana in urma cu o saptamana, imprimanta a produs bani…fara numar, tinand cont ca nici falsificatorul nu-si mai aminteste cate bacnote a pus in circculatie.

Dupa ce ii falsifica printr-o tehnica deloc dificila, scapa de bani folosindu-se de naivitatea batranilor, pe care ii aborda si ii ruga sa ii schimbe bacnotele cu altele de valoare mai mica.

„Asupra lui au fost gasite o bancnota de 100 de lei, 4 bancnote de 50 de lei, toate cu aceeaşi serie, şi doua bancnote de 10 lei, cu serii diferite, prezentand suspiciuni de contrafacere, precum şi suma de 1.055 de lei, bancnote autentice. Din cercetarile efectuate a reiesit faptul ca braileanul confectionea banii singur, la domiciliul sau, cu ajutorul unei imprimante”, a declarat scms. Jenel Sogor, purtatorul de cuvant al IPJ.

In urma perchezitiiei domiciliare efectuate la locuinta barbatul, politistii de la Combaterea Crimei Organizate au descoperit alte 67 de bancnote contrafacute, de 50 de lei si 10 lei, ridicate in vederea expertizarii. De asemenea, si imprimanta a ajuns in custodia Politiei.

Oamenii legii au stabilit ca falsificatorul a inceput activitatea infracţionala in luna aprilie 2015, atunci cand a reusit contrafacerea primelor bancnote romanesti, din cupiurile de 100 de lei si 50 de lei, iar in cursul anului 2016, a contrafacut si bancnote de 10 lei.

„Toate bancnotele contrafacute de suspect erau puse in circulatie tot de acesta, cu precadere prin abordarea persoanelor varstnice, carora le solicita schimbarea bancnotelor in cupiuri mai mici, dar si prin efectuarea de diverse cumparaturi”, a mai precizat sursa citata.

Braileanul este acuzat de savarsirea infractiunilor de falsificare de moneda, detinere de instrumente in vederea falsificarii de valori, inselaciune si punere in circulatie de valori falsificate.

Comentarii