stiri Braila – debraila.ro

FOTO | Droguri trimise prin colet din Spania | CINE face parte din gruparea care vindea canabis în Brăila | 13 percheziții domiciliare și 9 persoane reținute

O grupare formată din nouă persoane, care se ocupa de vânzarea de canabis și 3-CMC (n.r. substanța susceptibilă de a avea efecte psihoactive) consumatorilor de pe raza municipiului Brăila, a fost destructurată de procurorii antimafia. Drogurile erau aduse din Spania.

Potrivit DIICOT Brăila, gruparea avea doi lideri, care au locuit, în cea mai parte a timpului, în Spania, de unde au expediat în țară, periodic, colete cu droguri, prin intermediul unor servicii de coletărie sau a unor persoane fizice.

„Coletele au fost supravegheate, pe timpul transportului, de către persoane de încredere, din anturajul acestora”, notează sursa citată.

Totodată, anchetatorii mai arată faptul că, după ce dorgurile ajungeau în țară, „cei doi lideri ai grupării veneau în România cu avionul pentru a supraveghea şi coordona distribuirea acestora şi colectarea sumelor de bani provenite din valorificare”.

Pe 2 decembrie, DIICOT Brăila l-a prins în flagrant pe unul dintre cei nouă inculpați din dosar. Acesta introdusese în țară cantitățile de aproximativ 4,75 kg de rezină de canabis, aproximativ 379 de grame de canabis și 490 de grame de 3-CMC.

Tot pe 2 decembrie, procurorii antimafia au efectuat 13 de percheziții domiciliare, ridicând în vederea continuării cercetărilor 24 de doze de canabis, 4 pungi de canabis (1.070 grame), o cutie cu 5 grame de canabis, 3 plicuri cu  substanță cu efect psihoactiv de tip Cristal, și bancnote rulate destinate prizării care conțineau urme de substanță pulverulentă de culoare albă, 8 grindere și suma de 5.245 de lei.

După ce și-au petrecut 24 de ore în spatele gratiilor, cei nouă inculpați au fost prezentați Tribunalului Brăila cu propunere de arestare preventivă.

Astfel, judecătorul de drepturi și libertăți a decis în cazul a doi dintre indivizi să dispună arestarea la domiciliu, iar în cazul celorlalți șapte să admită propunerea DIICOT Brăila și să îi trimită în spatele gratiilor pentru 30 de zile.

„Admite în parte propunerea (…): Dispune arestarea preventivă a inculpaților Tătaru Daniel Laurenţiu, Gheorghiţă Ionuţ, Trandafir Giani Giorgian, Săriţeanu Ilie Ciprian, Matei George Cătălin, Drăgan Nicuşor Ştefan, Buzoianu Vlad Ştefan pe o perioadă de 30 de zile. (…) Dispune arestarea la domiciliu a inculpaților Nicolae Alin Daniel şi Coteţ Răzvan George pe o perioadă de 30 de zile”, se arată în soluția pe scurt pronunțată de instanță pe 3 decembrie.

Acțiunea DIICOT Brăila a beneficiat și de sprijinul Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate din Vrancea și Olt, dar și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila.

Comentarii