stiri Braila – debraila.ro

FOTO | Cristian Rizea, in vacante pe Coasta de Azur cu generalul Elena Istode, sefa acoperitilor din SRI, pe vremea cand era deputat PSD de Braila

Jurnalistul Ion Cristoiu a publicat, joi seara, pe blogul personal mai multe fotografii in care apare Cristian Rizea si generalul de brigada SRI Elena Istode. Rizea era, in perioada 2008-2009, atunci cand au fost realizate fotografiile, deputat PSD de Braila, iar Istode, seful Directiei Securitate Economica din cadrul Serviciului Roman de Informatii, acum fiind, potrivit lui Cristoiu, „sefa acoperitilor din SRI”.

Rizea a declarat la Romania TV, la scurt timp dupa publicarea materialului, ca fotografiile au fost facute, „undeva in 2008-2009″, in timpul unor vacante pe Coasta de Azur, unde generalul SRI a fost invitat de catre sotia sa, care ii este prietena „de 30 de ani”. 

„Sunt niste fotografii de familie. Doamna general e o prietena veche de familie. Sunt fotografii de pe Coasta de Azur, unde noi am invitat-o. Ca deputat nu am avut contracte cu statul, nu am beneficiat de aceasta relatie. Mai discutam si despre politica cu doamna general, era inerent. Mi-a spus ca se stia la SRI ca a venit cu noi in vacanta. Sotia mea o cunoasta pe doamna general inca din copilarie, ba chiar au fost colege in studentie, la ASE, a spus fostul parlamentar la RTV.

Cristian Rizea, trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta, spalare de bani in forma continuata si influentarea declaratiilor, a mai precizat ca nu a mai vorbit cu Elena Iftode de anul trecut, cand a ajuns sa fie anchetat de procurorii anticoruptie.

Comentarii