stiri Braila – debraila.ro

FOTO | Braila are o Sectie de Terapie Intensiva de 3 milioane de euro, functionala in cateva saptamani | „Arata ca o sectie din Statele Unite”

Vineri, la ora 10:00, in prezenta mai multor oficialitati locale, printre care si primarul Marian Dragomir, managerul Spitalului Judetean, medicul Delia Rasnoveanu, si presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, au taiat panglica Sectiei de Anestezie si Terapie Intensiva, a carei constructie a inceput in 2011.

Sectia va deveni functionala in cateva saptamani, avand un numar de 30 de paturi.

Investitia, cladirea si aparatura de ultima generatie, se ridica la 14 milioane de lei.

Presedintele CJ sustine ca sectia se situeaza printre cele mai moderne sectii ATI din tara.

Monitoarele de la paturi sunt conectate la posturi centrale, amplasate pe holuri, personalul medical putand monitoriza in timp real starea fiecarui pacient.

Mai mult decat atat, directorul medical al spitalului, oftalmologul Alina Neacsu, a anuntat ca la ATI exista, in premiera, infuzomate si injectomate, aparate care administreaza medicamente pacientului.

Neacsu, medic cu numeroase deplasari profesionale in Statele Unite, a tinut sa precizeze ca Sectia ATI de la Spitalul Judetean este, in opinia sa, similara cu sectiile de Terapie din spitalele americane.

„Asa trebuie sa arate un spital decent, unde pacientii sa fie tratati asa cum trebuie”, a declarat seful CJ la inaugurare.

Comentarii