stiri Braila – debraila.ro

FOTO | Boboc vrea sa mute Prefectura in Piata Traian: „Poate ca e potrivit ca biroul prefectului sa nu mai fie in biroul prim-secretarului PCR”

Prefectul Catalin Boboc isi doreste sa mute sediul Institutiei Prefectului din Palatul Administrativ intr-o cladire monument istoric din Piata Traian. Este vorba despre fosta cladire ANAF de pe strada Brasoveni.

Boboc a anuntat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca a demarat procedura preluarii cladirii de pe Brasoveni, care se afla in administrarea Ministerului Finantelor Publice, urmand sa fie depus la Compania Nationala de Investitii si un proiect pentru reabilitarea constructiei aflata in stare avansata de degradare.

„Este o cladire istorica pe care e pacat sa nu o avem in vedere. Ministerul Finantelor nu are nevoie de ea si sta in paragina. E foarte frumoasa, dar arata groaznic. Palatul Administrativ va intra in reabilitare si va trebui ca toti sa se mute, poate unii cu chirie. E bine sa iti iei niste masuri! Cred ca Institutia Prefectului poate functiona intr-o cladire monument a Brailei. La 30 de ani de la Revolutie, poate ca e potrivit ca biroul prefectului sa nu mai fie in biroul prim-secretarului PCR. (…) In viziunea mea, o astfel de cladire, daca reusim sa o reabilitam, dandu-i la final aceasta utilitate (n.r. sediul Institutiei Prefectului), este foarte bine. Cei de la Ministerul Finantelor sunt de acord. Lucrurile au pornit pe un fagas. N-am niciun dubiu ca nu se va realiza”, a explicat prefectul.

Sursa citata a tinut sa precizeze ca intentioneaza mutarea definitiva a Institutiei Prefectului in cladirea din Centrul Istoric si nu doar pe perioada in care Palatul Administrativ se va afla in reabilitare.

Institutia Prefectului isi are sediul in Palatul Administrativ, care este proprietatea Consiliului Judetean.

Foto: cladirea de pe strada Brasoveni

Comentarii