stiri Braila – debraila.ro

Fostul premier Tudose, la Braila: „Podul peste Dunare se va face. Evident ca nu toata lumea e fericita: adversarii politici sau cei care au alte interese economice”

Dupa ce a fost ales presedinte al Organizatiei Judetene PSD, in cadrul unei conferinte de presa, fostul premier Mihai Tudose a comentat speculatiile potrivit carora podul suspendat peste Dunare va ramane tot la stadiul de promisiune, pornind de la declaratiile Corinei Cretu, comisarul european pentru politica regionala, care a anuntat ca nu a fost depusa la Bruxelles documentatia pentru finantarea proiectului. 

„Am auzit o multime de speculatii, ca nu se mai face, legate de declaratia doamnei comisar Corin Cretu, ca nu s-au depus inca la Bruxelles hartiile. Hartiile sunt inca in termen. Doamna comisar a atras atentia sa nu iesim din termen. Nu se va iesi din termen! Finantarea este asigurata din ITI Delta (n.r. mecanismul financiar Investitii Teritoriale Integrate Delta Dunarii), cu 1,2 miliarde. Banii aceia sunt. Trebuie doar partea finala de aprobare, dar suntem in termen”, a precizat Tudose.

Seful PSD Braila sustine ca „podul se va face”, constructorul urmand sa termine proiectarea cu cateva luni inainte de termenul asumat, desi „nu toata lumea este fericita”.

„Mai mult, cei care s-au angajat la constructie avand tipul de contract proiectare si constructie, au avut la dispozitie 1 an pentru proiectare si 3 pentru executie. Domniile lor trebuiau sa termine proiectarea pana in februarie 2019, inteleg ca o termina pana la sfarsitul lunii septembrie anul acesta. In paralel, la picioarele podului au inceput o multime de alte activitati, descarcare arheologica, autorizatii, aprobari. Podul se va face. Evident ca nu toata lumea e fericita: adversarii politici sau cei care au interese politice. (…) Banuiesc ca sunt multi si cand se face o autostrada. Unii care aveau benzinarie la vechea sosea, sunt nefericiti ca nu o sa mai treaca camionul pe la ei”, a conchis deputatul social-democrat.

Comentarii