stiri Braila – debraila.ro

Fiul fostului senator Mihai Danut, ARESTAT PREVENTIV | Alti membri ai clanului „Stoaca”, arest la domiciliu sau control judiciar

Fiul fostului senator Mihai Danut a fost retinut de procurorii DIICOT – dupa perchezitiile la clanul „Stoaca”, fiind prezentat, alaturi de alte 33 de persoane, instantei cu propunere de arestare preventiva.

Judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti a admis, joi, solicitarea procurorilor in cazul lui Mihai Cosmin Cristian si a altor 18 persoane.

Alti membrii ai clanului bucurestean au fost trimisi in arest la domiciliu sau plasati sub control judiciar.

Tanarul este cercetat pentru aderare la grup infractional organizat, trafic de persoane si proxenetism.

Gruparea „Stoaca” actiona sub comanda fratilor Marius si Bogdan Voinea, in principal, in sectoarele 4 si 5 din Bucuresti, avand „centrul de comanda” in cartierul Ferentari.

„Membrii implicati in traficul ilicit de droguri au ales sa obtina venituri din vanzarea cocainei si a heroinei preparate, in cantitati mici, catre consumatorii stradali sau cei care frecventeaza cluburile bucurestene, agreand ideea de fidelizare pe de o parte pentru protectia tranzactiilor, iar pe de alta parte pentru a nu avea in posesie intervale lungi de timp substantele stupefiante, toate in scopul ingreunarii depistarii lor de catre autoritati. De asemenea, tot pentru a-si fideliza clientii, liderii au pus in vanzare drogurile de mare risc la preturile practicate pe piata de profil bucuresteana, respectiv 100 euro/gram cocaina si 30-40 lei/bila heroina”, arata DIICOT.

Pe langa traficul de droguri de mare risc, cei din clanul „Stoaca” obtineau bani si din traficul de persoane si proxenetism, de pe urma unor tinere care isi vindeau trupurile in tari precum Cehia, Germania, Anglia, Belgia, dar si in Dubai.

Printre cei cercetati de „antimafia” se afla si un politist de la Brigada Rutiera Bucuresti, care ar fi incercat sa-l ajute pe unul dintre membrii gruparii sa scape de un dosar penal deschis in urma unui accident cu victime.

Comentarii