stiri Braila – debraila.ro

Feeling-uri in PNL Braila: Popa il tot demite pe Boboc din Guvern. De cateva luni! | Boboc ii raspunde deputatului: „Nu ne-am nascut secretari de stat sau parlamentari si nici nu o sa murim asa. Partidul, la Braila, nu s-a nascut si nu o sa moara cu niciunul dintre noi”

Timp de cateva luni – de mai multe ori, deputatul Alexandru Popa, presedintele PNL Braila, a facut declaratii publice despre plecarea din functia de secretar de stat in Ministerul Muncii a liberalului Catalin Boboc. Totusi, Catalin Boboc a ramas pe fotoliul guvernamental si, mai mult decat atat, este unul dintre comunicatorii partidului la televiziunile centrale.

Feeling-ul lui Popa

De exemplu, in urma cu o luna si jumatate, Popa anuntase ca are un „feeling” legat de faptul ca Boboc, „care nu e in echipa PNL Braila”, urmeaza sa fie demis de la varful Ministerului Muncii.

„Nu o sa mai ajunga secretar de stat sustinut de nicio filiala”, a spus, la acel moment, Alexandru Popa.

Mai mult decat atat, la sfarsitul anului trecut, PNL Braila a votat retragerea sprijinului politic pentru functia de secretar de stat in cazul lui Catalin Boboc. In conditiile in care Boboc a ramas si in Guvernul Ciuca, Popa a reusit sa obtina un alt fotoliu de secretar de stat pentru fostul prefect Florin Dobrescu, unul dintre „adjunctii” ministrului Antreprenoriatului si Turismului.

Raspunsul lui Boboc

Dupa toate declaratiile lui Popa, Catalin Boboc i-a raspuns parlamentarului care conduce filiala. La Reperul TV, secretarul de stat brailean i-a reprosat parlamentarului duplicitatea pe care o manifesta in ceea ce il priveste.

„Numirea mea a fost votata in Biroul Politic National al PNL. Anul viitor fac 20 de ani de cand sunt in PNL Braila si am de gand sa fac mai multi. Functiile de secretari de stat sunt asumate politic. Cat timp Biroul Politic National considera oportuna mentinerea oricarui om in orice functie, lucrurile se intampla asa. Cand trebuie facute niste schimbari, atunci vor fi facute. Nu imi e teama ca nu o sa mai fiu in functie. Am mai avut momente in cariera mea cand n-am ocupat o functie, iar asta nu m-a facut mai putin liberal, mai putin atent la ce se intampla sau mai putin implicat. Nu ne-am nascut secretari de stat sau parlamentari si nici nu o sa murim asa. Cat sunt acolo, incerc sa imi fac treaba!”, a mentionat Boboc.

Liberalul a mai aratat ca nu face parte din echipa lui Alexandru Popa, dar este „un soldat cu arma la picior”, ironizand atacurile sefului PNL Braila la adresa sa.

„Este prima data cand abordez acest subiect. Poate colegii mei isi fac niste calcule si daca te iei de Boboc, castigi puncte electorale. Doamne ajuta, asa sa fie! Nu imi pica bine atunci cand ma intalnesc cu Alex, care e presedintele PNL Braila – deci si al meu, la Bucuresti si discutam, chiar si in afara sferei oficiale, iar a doua zi dimineata vezi in conferinta de presa ca… In regula! Astazi, PNL Braila are o conducere din care eu nu fac parte si care si-a stabilit un traseu si un obiectiv. Ca sa ajunga la acel obiectiv propus, imi imaginez ca au si o strategie. Eu pentru PNL Braila sunt oricand un soldat cu arma la picior! Noua conducere isi asuma un drum si un obiectiv. Nu soldatii comanda! (…) Ii rog pe colegii din PNL Braila sa nu uite ceva: la ultimele doua alegeri, cand foarte multi se ascundeau dupa scaune, eu, asa cum stiam si ma pricepeam, m-am confruntat asumat si deschis cu cei de la PSD. Fiecare conducere isi asuma niste obiective si isi alege drumul. (…) Partidul, la Braila, nu s-a nascut si nu o sa moara cu niciunul dintre noi. Eu n-am nevoie de recunoasterea cuiva ca sa fiu liberal”, a conchis sursa citata.

Comentarii