stiri Braila – debraila.ro

FARA PRECEDENT | Complexul TUG, sub asaltul mascatilor | A fost confiscata marfa de peste 30.000 de lei | O actiune abuziva, sustin unii comercianti

Actiune fara precedent a politistilor si jandarmilor braileni, care, joi, au luat la puricat magazinele din cel mai cunoscut centru comercial din oras. TUG Center a fost, timp de cateva ore, sub asediul oamenilor legii, mascatii blocand caile de acces. Chiar si clientii au fost luati la bani marunti, fiindu-le verificate bonurile fiscale, facturile si chiar portbagajele masinilor.

Politistii si jandarmii, alaturi de lucratori din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Dunarea”, Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si Inspectoratului Teritorial de Munca, au verificat 29 de societati comerciale, legitimand 127 de persoane si perchezitionand 56 de autoturisme folosite pentru transportul marfii.

Descinderea, care a vizat prevenirea si combaterea faptelor ilicite privind actele de comert si dreptul de proprietate intelectuala, a lasat in urma amenzi de aproape 40.000 de lei si marfuri confiscate, produse alimentare, legume, fructe si articole vestimentare, a caror valoare totala depaseste 30.000 de lei. 

Daca politistii prezinta rezultatele „fructuoase” ale actiunii, comerciantii din TUG, dar si unii internauti, vorbesc despre abuzuri, acuzand „metode brutale si opresive”.

„Activitatea comerciala a fost suspendata. Nu s-a mai miscat nimic si … nimeni. Stateau cu cagule la poarta de parca faceau perchezitii la teroristi sau mafioti. Un abuz! Metodele astea brutale si opresive nu fac decat rau. De ce asa, ca la razboi? Am o afacere mica si cinstita. Stiu ca se face evaziune, dar nu asa se combate. Sa ii iei pe toti ca din oala si sa umbli cu pistoalele la brau printre vanzatori si clienti. Asa se procedeaza si cu marii comercianti, care stau la mese cu politicienii?”, a scris pe o retea de socializare proprietarul unui magazin.

Zeci de astfel de comentarii au inundat retelele de socializare, toate avand in centru principiul de „mult prea mult”: „Or, daca trebuie sa le faci asta micilor comercianti, atunci trebuie sa fie si ei (functionarii) expusi la aceleasi lucruri: sa li se intre in case, sa fie luati de pe strada, sa li se asculte telefoanele, controlate sacosele si buzunarele. Sau, sa inteleaga, ei, functionarii si politicienii ca sunt lucruri mai importante decat stransul birurilor.”

Comentarii