stiri Braila – debraila.ro

„FARA POLITICA” | Primarul Dragomir si Chiriac, seful CJ, solicitari urgente pentru Guvern: „Cresterea preturilor trebuie sa fie blocata”

Primarul Marian Dragomir si Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean, au publicat, miercuri, pe retelele de socializare, o serie de solicitari similare adresate Guvernului Orban, in contextul pandemiei de coronavirus.

Ambii capi ai administratiei locale cer, printre altele, plafonarea preturilor la serviciile de utilitate publica, anumite alimente si medicamente.

„In aceste momente, Guvernul trebuie sa devina responsabil si sa inteleaga necesitatea unor masuri obligatorii. Tot mai multi cetateni observa tendinta speculativa a unor societati de crestere a preturilor. Astfel de practici abuzive trebuie sa fie blocate. Cu cat se va intarzia mai mult, cu atat efecul va fi unul foarte grav. Comisariatul pentru Protectia Consumatorului si Consiliul Concurentei trebuie sa primeasca puteri suplimentare in aceasta perioada. Mediul de afaceri si angajatii care isi desfasurau activitatea in sectoarele cu activitate suspendata trebuie sa fie sustinuti financiar astfel activitatea lor sa poata fi reluata in conditii normale”, au precizat Dragomir si Chiriac.

In cartolinele publicate pe retelele de socializare, atat edilul, cat si seful CJ au inlocuit sigla PSD cu „Fara politica”, aratand ca „aceasta situatie nu trebuie politizata, ci trebuie privita cu maxima responsabilitate”.

Comentarii