stiri Braila – debraila.ro

EXPLICAȚIE AIURITOARE. Șeful PNL Brăila, despre ciocolatele Milka cu fața lui: „Pe lege este perfect legal! Nu am spus VOTAȚI Popa Alexandru!” | Deputatul spune că „nu suntem sănătoși niciunii dintre noi” dacă politizăm astfel de gesturi

Explicație hilară a deputatului Alexandru Popa, președintele PNL Brăila, în legătură cu acțiunea liberalilor de a împărți ciocolate Milka cu ambalaj electoral de 1 martie. Acesta susține că „pe lege este perfect legal”, folosindu-se de o portiță din lege care le interzice politicienilor să recurgă la astfel de gesturi doar în timpul campaniei electorale, nu și în perioada de precampanie.

Popa, care își dorește să ajungă președintele Consiliului Județean și a cărui față apare pe ambalajul electoral al ciocolatelor Milka, a încercat să nege, într-o declarație pentru Obiectiv, faptul că ar fi vorba despre o activitate cu iz electoral, ci doar „un gest de bun-simț”, în ciuda evidenței, argumentând simplist: „Nu am spus <<Votați Popa Alexandru!”.

Faptul că eu am decis să oferim câteva mii de ciocolate în județul și în municipiul Brăila a fost un gest de bun-simț și un gest pe care mi-l asum din toate punctele de vedere. Dacă politizăm și gesturile de 1 și de 8 Martie, nu mai suntem sănătoși niciunii dintre noi. Pe lege este perfect legal. Nu este campanie, nu am spus <<Votați Popa Alexandru!>>, <<Votați Cătălin Canciu!>>, a precizat șeful liberalilor pentru sursa citată.

Tot în încercarea de „a rupe” acțiunea de împărțire a ciocolatelor Milka de o campanie electorală mascată, Alexandru Popa afirmă că ambalajul cu sigla PNL a fost conceput pentru ca „doamnele cărora le aducem zâmbetul pe buze să știe că gestul este din partea PNL”, însă nu a explicat dacă tot din acest motiv a fost necesară și imprimarea chipurilor unor politicieni.

Popa a făcut trimitere indirectă și la tinerii de la PSD, care, tot de 1 martie, au împărțit flori, însă nu înfășurate în ambalaje cu sigla PSD sau fețe ale unor politicieni, catalogând criticile primite ca fiind „un gest de disperare „.

CONTEXT. Pe 1 martie, DEBRAILA.ro a scris despre faptul că PNL a oferit ciocolate Milka introduse într-o cutie de carton cu sigla PNL și chipurile a doi politicieni, printre care și Popa. Pe una dintre fețele ambalajului electoral apare sigla PNL și, de o parte și alta, fotografiile deputatului Alexandru Popa – președintele PNL Brăila și, cel mai probabil, candidat pentru președinția Consiliului Județean și inspectorului școlar general Cătălin Canciu, candidat pentru fotoliul de primar al Brăilei.

Comentarii