stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Un politician brailean a cerut ORDIN DE PROTECTIE impotriva sotiei care L-A BATUT! | Judecator: „Ramanerea femeii in proximitatea barbatului reprezinta un pericol pentru integritatea psihica si fizica a acestuia”

Caz surprinzator in orasul Faurei, unde un consilier local, fost candidat ProRomania la fotoliul de primar al orasului, a cerut emiterea unui ordin de protectie impotriva sotiei sale, care l-ar fi batut. Cei doi au impreuna un copil de 9 ani. Instanta a judecat cauza la sfarsitul saptamanii trecute.

DEBRAILA.ro a intrat in posesia motivarii deciziei Judecatoriei Faurei, prin care femeii i-a fost interzisa apropierea de sot la o distanta mai mica de 50 de metri

Gabriel Grigore Mocanu a sustinut ca si-a gasit copilul singur acasa. In timp ce statea cu cel mic la televizor, femeia, care s-ar fi aflat in stare de ebrietate, a intrat pe usa, cerandu-i acesuia sa bea impreuna. Pentru ca a primit un refuz, sotia lui Mocanu s-a dezlantuit. Episodul violent a avut loc pe 13 octombrie, politicianul apeland 112 si cerand ajutorul politistilor.

„A inceput sa-l loveasca cu palmele, pumnii, cu un pahar in zona fetei, gatului, abdomenului. In urma acestor lovituri, i-au ramas leziuni. Reclamantul arata ca si in trecut s-au mai intamplat astfel de episoade pe fondul consumului de alcool de catre sotia sa”, potrivit documentului obtinut de DEBRAILA.ro.

Mocanu a mai aratat ca a parasit locuinta din cauza starii de temere pe care sotia i-a creat-o, subliniind ca partenera de viata devine violenta atunci cand consuma alcool.

De cealalta parte, femeia a negat tot ce a spus consilierul local din Faurei, afirmand in fata instantei ca „sotul sau o bate, dar nu a vrut sa-l faca de ras”. Cand a fost intrebata despre leziunile suferite de barbat, aceasta a mentionat doar faptul ca s-a aparat. Totusi, instanta nu a crezut-o.

„Toate aceste probatorii denota un comportament agresiv in cadrul familiei, pe fondul consumului de alcool, comportament nejustificat si de natura a crea o permanenta stare de temere si avand aptitudinea de a duce la comiterea unor fapte de violenta sporita. (…) Astfel, instanta, cercetand probele, considera ca emiterea unui ordin de protectie impotriva intimatei reprezinta o masura necesara, proportionala cu scopul urmarit si de asemenea este o masura rezonabila prin prisma circumstantelor cauzei, in lumina probelor administrate. (…) Instanta va admite cererea privind emiterea ordinului de protectie împotriva intimatei si va obliga intimata ca, pe o durata de 3 luni de la emiterea prezentului ordin de protectie, sa pastreze o distanta de minim 50 de metri fata de victima”, a notat judecatorul.

Mai mult decat atat, instanta a apreciat ca „ramanerea intimatei in proximitatea victimei prezinta un pericol pentru integritatea psihica si fizica a acesteia, existand suficiente indicii ca intimata ar putea savarsi noi acte de violenta”.

Femeia a atacat cu apel decizia Judecatoriei Faurei.

La alegerile locale din 2020, Gabriel Grigore Mocanu a obtinut cel mai bun scor al unui candidat ProRomania din judet, clasandu-se pe locul 2 in lupta pentru Primarie. Mocanu a primit 530 de voturi, in timp ce social-democratul Ionel Voinea a castigat un nou mandat cu 757 de voturi. 

Comentarii